Η ιδιοκτήτρια του iPhone του 2007 το είχε πάρει δώρο και δεν άνοιξε ποτέ το κουτί με αποτέλεσμα το smartphone να είναι ολοκαίνουργιο και αχρησιμοποίητο, γεγονός που το κάνει περιζήτητο για τους συλλέκτες.

Ένα άθικτο iPhone πρώτης γενιάς του 2007 αξίας 599 δολαρίων θα τεθεί σε δημοπρασία με την ιδιοκτήτριά του να ευελπιστεί ότι θα πιάσει περισσότερα από 50 χιλιάδες δολάρια.

Το smartphone, σαν τη συσκευή που κρατούσε στα χέρια του ο αείμνηστος Στιβ Τζομπς στην αξέχαστη παρουσίαση της Apple, διαθέτει κάμερα 2 megapixel και μνήμη 8GB.

Το κινητό είχε δοθεί στην Κάρεν Γκριν ως δώρο όταν είχε βρει νέα δουλειά εκείνη τη χρονιά, σύμφωνα με τον ιστότοπο «Business Insider».

Όμως η Γκριν είχε ήδη ένα άλλο, καινούργιο τηλέφωνο και το iPhone που της έκαναν δώρο, δεν ήταν συμβατό με το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιούσε.

Αντί να ανοίξει το iPhone, το άφησε στο κουτί του, σε κάποιο ράφι. Η συσκευή παρέμεινε τυλιγμένη σε πιτζάμες, για χρόνια.

Όταν τον περασμένο Οκτώβριο, άκουσε ότι ένα iPhone πρώτης γενιάς του 2007 είχε πωληθεί έναντι 39.339,60 δολαρίων, αποφάσισε να πράξει το ίδιο.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», η καλλιτέχνις τατουάζ, επικοινώνησε με τον οίκο δημοπρασιών «LCG Auctions, που «βομβαρδίζεται» από ανάλογα αιτήματα ιδιοκτητών παλαιών iPhone.

«Όμως, στο 99% των περιπτώσεων, οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν κάτι συλλεκτικό, όπως το σφραγισμένο iPhone της Γκριν», όπως επισημαίνει ο επικεφαλής του οίκου δημοπρασιών «LCG Auctions», Μαρκ Μοντέρο Montero.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook