Ο 15χρονος «αλίευσε» από το Instagram τις φωτογραφίες των κοριτσιών και τις επαξεργάστηκε με ειδικό πρόγραμμα.

Στο πλαίσιο του αυτοφώρου, την Τρίτη 2 Μαΐου συνελήφθη 15χρονος στην περιοχή του Ασπροπύργου, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, κατηγορούμενος για προσβολή γενετήσιας ευπρεπείας και παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο κατηγορούμενος, αφού υπέκλεψε τις φωτογραφίες δύο 12χρονων κοριτσιών από τους λογαριασμούς τους στο Instagram (στις οποίες εμφανίζονταν κανονικά με ρουχισμό), τις επεξεργάστηκε μέσω ειδικού προγράμματος τεχνητής νοημοσύνης , ώστε να φαίνονται οι ανήλικες γυμνές.

Αμέσως μετά ο 15χρονος απέστειλε τις επεξεργασμένες φωτογραφίες σε τουλάχιστον τρεις συμμαθητές του, κατά τη διάρκεια κοινής συνομιλίας τους, μέσω της ίδιας πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Οι μητέρες των δύο ανήλικων κοριτσιών κατήγγειλαν το περιστατικό στην Αστυνομία, προσκομίζοντας εκτυπωμένες τις φωτογραφίες.

Η αρμόδια εισαγγελέας διέταξε τον σχηματισμό δικογραφίας καθώς και  να αφεθεί ελεύθερος ο 15χρονος.

Σημειώνεται ότι μια από τις δημοφιλέστερες ιστοσελίδες που χρησιμοποιεί αντίστοιχα προγράμματα είναι η Deepsukebe. Συγκεκριμένα χρησιμοποιεί μια νέα τεχνολογία που επιτρέπει στους χρήστες να “γδύνουν” επώνυμους αλλά και ανθρώπους της διπλανής πόρτας.

Η Deepsukebe έχει βρεθεί στο στόχαστρο χιλιάδων επικριτικών σχολίων καθώς θεωρήθηκε ότι τέτοιες ενέργειες αποτελούν παραβίαση των ατομικών δικαιωμάτων. Οι δημιουργοί της ιστοσελίδας από την πλευρά τους, υποστήριξαν ότι δεν αποθηκεύουν τις επεξεργασμένες φωτογραφίες.

Ενδεικτική φώτο από το site Deepsukebe:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook