Μέχρι τώρα γκουγκλάραμε ή τουιτάραμε. Ποιο είναι το επόμενο βήμα; Να «θρεντάρουμε»;

Πάνω από 100 εκατομμύρια χρήστες έχουν ήδη εγγραφεί στην εφαρμογή Threads, μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες, κάνοντας το «κλώνο» του Twitter που δημιούργησε η Meta, την εφαρμογή με τον ταχύτερο ρυθμό διάδοσης στην ιστορία του Διαδικτύου.

To Threads,το τελευταίο παιδί του Μαρκ Ζάκερμπεργκ, είναι το εναλλακτικό Twitter. Η ιδέα προέκυψε όταν χρήστες άρχισαν να φεύγουν μαζικά από την ορίτζιναλ πλατφόρμα λόγω του ότι ο Έλον Μασκ ανέλαβε και άρχισε να εφαρμόζει αποφάσεις οι οποίες δεν άρεσαν σε πολύ κόσμο. Είναι όλα μέρος ενός μεγάλου πλάνου της Meta να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τους χρήστες μέσα στο οικοσύστημά της.

Το Instagram παρείχε ήδη μια εναλλακτική. Γνωρίζαμε το Instagram ως μια πλατφόρμα στην οποία ο κόσμος ποστάρει οπτικό περιεχόμενο. Τώρα πια μπορεί να στέλνει και μηνύματα λίγων χαρακτήρων. To Τhreads κατάφερε μέσα σε τέσσερις μέρες, από την προηγούμενη Πέμπτη μέχρι σήμερα τα ξημερώματα να φτάσει τα 100 εκατομμύρια χρήστες. Αυτή η πολύ μεγάλη δημοφιλία που απέκτησε ταχύτατα οφείλεται στο γεγονός ότι συνδέεται με το λογαριασμό στο Instagram.

Αν απορεί κανείς για το ότι δεν το βλέπουμε στην Ελλάδα, παρότι είμαστε πάρα πολύ δραστήριοι στο Instagram και στο Facebook, είναι επειδή υπάρχουν πολύ αυστηροί κανόνες για την προστασία των προσωπικών δεδομένων στην Ευρώπη.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποκλειστεί το Threads, το οποίο ζητάει από το χρήστη να δώσει πάρα πολλά προσωπικά δεδομένα, ακόμη και προσωπικά στοιχεία υγείας. Δεδομένου ότι αυτές οι πλατφόρμες κάνουν update καθημερινά, κανείς δε θέλει να δώσει πρόσβαση σε αυτά.

Ενδεικτικό του πόσο πετυχημένο είναι το Threads είναι το γεγονός ότι κατάφερε να φτάσει το ένα εκατομμύριο χρήστες σε μιάμιση ώρα. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το Netflix χρειάστηκε τρεισήμισι χρόνια για να φτάσει τον ίδιο αριθμό, το Twitter 2 χρόνια, το Facebook 10 μήνες και το Ιnstagram 2,5 μήνες. Ξεπέρασε ακόμη και το ChatGPT που κατείχε ως τώρα το ρεκόρ με 5 ημέρες. Μάλιστα αναμένεται ο αριθμός των χρηστών να εκτοξευτεί όταν αρθούν οι περιορισμοί για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και φτάσει και στην Ευρώπη.

Φυσικά η κυκλοφορία του Threads έχει φουντώσει την κόντρα μεταξύ Ζάκερμπεργκ και Μασκ, η οποία δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί και σωματικά.

Πηγή: ΕΡΤ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook