«Πάντα θα επιλέγουμε τη Γη, πάντα θα επιλέγουμε ο ένας τον άλλον», δήλωσε η αστροναύτης Κριστίνα Κοχ, στα αρχικά σχόλια μετά τη διακοπή σήματος που συνέβη καθώς το διαστημόπλοιό τους περνούσε πίσω από τη Σελήνη.

Οι αστροναύτες της αποστολής Artemis II αντίκρισαν για πρώτη φορά την αθέατη πλευρά της Σελήνης, καθώς το διαστημόπλοιο Orion πλησιάζει στο κοντινότερο σημείο από το φεγγάρι.

Το πλήρωμα της Artemis II είχε την πρώτη του οπτική επαφή με την αθέατη πλευρά της Σελήνης, όπως δήλωσε η ειδική αποστολής Κριστίνα Κοχ.

Το κέντρο ελέγχου της αποστολής της NASA στο Χιούστον ανέκτησε την επικοινωνία με τους αστροναύτες του Artemis II που ταξίδευαν γύρω από τη Σελήνη μετά από μια αναμενόμενη συσκότιση που διήρκεσε περίπου 40 λεπτά. «Πάντα θα επιλέγουμε τη Γη, πάντα θα επιλέγουμε ο ένας τον άλλον», δήλωσε η αστροναύτης Κριστίνα Κοχ, στα αρχικά σχόλια μετά τη διακοπή σήματος που συνέβη καθώς το διαστημόπλοιό τους περνούσε πίσω από τη Σελήνη.

Η συγκεκριμένη πλευρά της Σελήνης δεν είναι ορατή από τη Γη, καθώς παραμένει πάντα στραμμένη μακριά από τον πλανήτη μας. Εκτιμάται ότι ακόμη και οι αποστολές Apollo τη δεκαετία του 1960 και του 1970 δεν κατάφεραν να τη δουν πλήρως, λόγω των συνθηκών φωτισμού.

Η NASA δημοσιοποίησε εικόνες από την τέταρτη ημέρα της αποστολής, στις 5 Απριλίου, όταν το πλήρωμα είχε μια σπάνια οπτική ταυτόχρονα προς τη Γη και τη Σελήνη.

Η εικόνα της Γης πριν την προσέγγιση της Σελήνης
Μια εντυπωσιακή εικόνα της Γης καταγράφηκε στις 5 Απριλίου από το εσωτερικό του Orion, την τέταρτη ημέρα της αποστολής Artemis II, λίγο πριν το πλήρωμα φτάσει στο πλησιέστερο σημείο από τη Σελήνη στις 6 Απριλίου.

Παράλληλα, η NASA παρουσίασε οπτικοποίηση που δείχνει τι ακριβώς βλέπουν οι αστροναύτες έξω από το παράθυρο κατά τη διάρκεια της διέλευσης κοντά από τη Σελήνη. Η επτάωρη προσομοίωση έχει συμπυκνωθεί σε βίντεο διάρκειας 28 δευτερολέπτων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook