Έρευνα Focus Bari: Τεράστια αύξηση στη χρήση του Ίντερνετ από τους νέους αλλά και τους άνω των 70
Το 96% των Ελλήνων χρησιμοποιεί ο Ίντερνετ με τους χρήστες να είναι από 13 – 74 ετών.
Η χρήση του Ίντερνετ αυξήθηκε κατακόρυφα σε νέους αλλά και μεγαλύτερες ηλικίες εν μέσω πανδημίας.
Τη χρονιά της πανδημίας μπήκαν στο «παιχνίδι» του Ίντερνετ εκτός από τους νέους και ηλικίες άνω των 70 ετών, σύμφωνα με την τελευταία δειγματοληπτική έρευνα «Focus on Tech Life Tips» της Focus Bari.
Κάθε χρόνος που περνάει, η σχέση των Ελλήνων και των Ελληνίδων με την τεχνολογία παρουσιάζει συνεχή άνοδο σε όλους τους σημαντικούς δείκτες: Πρόσβαση στο διαδίκτυο, χρόνος online, συσκευές, συμμετοχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ηλεκτρονικό εμπόριο, χρήση φορητών συσκευών.
Η χρονιά της πανδημίας επιτάχυνε αυτή την τάση με κατακόρυφους ρυθμούς, βάζοντας «στο παιχνίδι» ακόμα και τις μεγαλύτερες ηλικίες, σύμφωνα με την τελευταία δειγματοληπτική έρευνα «Focus on Tech Life Tips» της Focus Bari.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την έρευνα σε αντιπροσωπευτικό πανελλαδικό δείγμα 10.000 ατόμων 13-74 ετών:
• – H χρήση Ίντερνετ έχει φτάσει στο 96% των Ελλήνων 13-74 ετών. Βρίσκεται σχεδόν στο 90% στις ηλικίες 55-64 ετών, ενώ έχει πια ξεπεράσει το 70% στις ηλικίες 65-74.
• – Το 91% των παιδιών ηλικίας 5 έως 12 ετών χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και στην ηλικία 10-12 ετών σχεδόν όλα τα παιδιά είναι online (97%).
• – Όταν κάποιος ξεκινήσει να χρησιμοποιεί το Ίντερνετ, πολύ σύντομα γίνεται καθημερινός χρήσης, γι’ αυτό και από το 96% των χρηστών το 92% δηλώνει ότι βρίσκεται στο διαδίκτυο κάθε μέρα.
• – Επίσης, όταν κάποιος μπει στον διαδικτυακό κόσμο, ανακαλύπτει τις ωφέλειες και τις ευκολίες του, γι’ αυτό οι εννέα στους δέκα Έλληνες-Ελληνίδες (90%) έχουν το δικό τους «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο (smartphone), έτσι ώστε να μπαίνουν στο διαδίκτυο ανά πάσα στιγμή και από οποιοδήποτε χώρο (στις αρχές του 2019 το ποσοστό ήταν 82%). Το 87% του ελληνικού κοινού χρησιμοποιεί πια το διαδίκτυο μέσω κινητού τηλεφώνου και το 81% καθημερινά.
• – Οι οκτώ στους δέκα (78%) έχουν τουλάχιστον ένα προφίλ σε κοινωνικά δίκτυα, ενώ το 72% δηλώνουν καθημερινοί χρήστες των social media.
• – Σχεδόν επτά στους δέκα (το 68%) -κυρίως στις ηλικίες 18 έως 54 ετών έχουν κάνει τουλάχιστον μία διαδικτυακή αγορά μέσα στο τελευταίο εξάμηνο (έναντι 52% στις αρχές του 2019).
Ολες οι Ειδήσεις
- Πετράλωνα: Αφέθηκαν ελεύθεροι οι 5 συλληφθέντες – Προκαταρκτική εξέταση για τα αίτια της κατάρρευσης της πολυκατοικίας – Προσωρινό βοήθημα 3.000 στους ενοίκους που έμειναν άστεγοι (βίντεο)
- ΑΑΔΕ: Έκτακτη ενίσχυση 150 ευρώ ανά παιδί: Ποιοι και γιατί δεν πήραν τα χρήματα που περίμεναν, νέες διευκρινίσεις και οδηγίες
- Μαρινάκης για εμπρησμούς στα σπίτια στελεχών ΝΔ: Δολοφονικές οι επιθέσεις – Για τις ιδέες τους ήθελαν μέχρι και να τους σκοτώσουν
- Θεσσαλονίκη: Επιθέσεις με γκαζάκια σε σπίτια τριών στελεχών της ΝΔ – 5 τραυματίες,μία γυναίκα διασωληνωμένη κι άλλη μια με σοβαρά εγκαύματα
- Θεσσαλονίκη – Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Εντοπίστηκε και δεύτερη σορός – Φόβοι ότι ανήκει στο 12χρονο παιδί που ο πατέρας του κάηκε – Mε εγκαύματα νοσηλεύεται η μητέρα (βίντεο)
- Σάκης Τανιμανίδης για τα γενέθλια της Χριστίνας Μπόμπα: «Τα πρώτα γενέθλια που είμαστε χώρια» – Η έκπληξη που της έκανε – Φωτογραφίες&βίντεο
- Δημοσκόπηση MARC: Στο 30,5% η ΝΔ στο 16,5% η ΕΛΑΣ του Τσίπρα, ισοψηφούν ΠΑΣΟΚ – Καρυστιανού στην τρίτη θέση
- Γιώργος Λιάγκας κατά Ιωάννας Τούνη: “Ο πετυχημένος πρέπει να βγαίνει και να λέει γεια σας, είμαι πετυχημένος, ουάου, φτωχάντζες, βγάζω λεφτά;” (Βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook