Οι παραδόσεις ορισμένων νέων μοντέλων κινητών τηλεφώνων μπορεί να καθυστερήσουν, προειδοποιούν παράγοντες της αγοράς ημιαγωγών.

Η τροφοδοσία της αυτοκινητοβιομηχανίας με ολοκληρωμένα κυκλώματα ίσως αποκατασταθεί τις επόμενες εβδομάδες, όμως οι ελλείψεις μπορεί να επεκταθούν σύντομα και σε καταναλωτικές συσκευές όπως τα κινητά τηλέφωνα, προειδοποιούν παράγοντες της αγοράς ημιαγωγών.

Η Ταϊβάν καλύπτει μέχρι σήμερα μεγάλο μέρος της παγκόσμιας ζήτησης, όμως τα περιοριστικά μέτρα λόγω Covid-19 επηρέασαν τα εργοστάσια και τη λειτουργία των λιμένων στο ασιατικό νησί, δήλωσε στο Reuters η Άιρις Πανγκ, επικεφαλής οικονομολόγος της ING Greater China.

Το θετικό είναι ότι οι ταϊβανέζικες εταιρείες ημιαγωγών μεταφέρουν μέρος της παραγωγής σε νέα εργοστάσια που κατασκεύασαν στην Κίνα.

«Η Κίνα κέρδισε 5% σε ΑΕΠ λόγω της έλλειψης τσιπ» είπε η Πανγκ.

«Οι ταϊβανέζικες εταιρείες ημιαγωγών στρέφονται στην παραγωγή τσιπ για αυτοκίνητα, οπότε η έλλειψη ίσως αντιμετωπιστεί στις αυτοκινητοβιομηχανίες τις επόμενες εβδομάδες, όμως η έλλειψη θα συνεχιστεί όσον αφορά άλλες ηλεκτρονικές συσκευές» ανέφερε, και προέβλεψε ότι οι παραδόσεις ορισμένων νέων μοντέλων κινητών μπορεί να καθυστερήσουν.

Οι μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου, όπως η TSMC, η ASML και η Intel πασχίζουν τώρα να αυξήσουν την παραγωγή.

Οι ελλείψεις θα διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2021, εκτίμησε ο Άνταμ Καν της AKHAN Semiconductor, αν και προειδοποίησε ότι η εκτίμηση αυτή θα μπορούσε να αποδειχθεί υπεραισιόδοξη.
Η πανδημία αύξησε τη ζήτηση για ημιαγωγούς καθώς ο κόσμος έσπευσε να προμηθευτεί υπολογιστές και άλλες συσκευές λόγω της τηλεργασίας και του εγκλεισμού στο σπίτι.

Και αυτό αναμένεται να οδηγήσει σε νέες επενδύσεις και ανάπτυξη του κλάδου. Σύμφωνα με τον Νταν Χάτσεσον, διευθύνοντα σύμβουλο της VLSI Research, η αγορά ημιαγωγών θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 21 με 25 τοις εκατό το 2021.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook