Πολλοί είναι αυτοί που όταν φoρτίσουν το κινητό ή το τάμπλετ, αποσυνδέουν τη συσκευή αλλά αφήνουν στην πρίζα τον φορτιστή.

Το πιο κοινό -και σοβαρό- επιχείρημα για να μην αφήνει κάποιος τον φορτιστή στην πρίζα χωρίς λόγο, είναι ο πιθανός κίνδυνος πυρκαγιάς. Ωστόσο, αυτός φαίνεται πως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Υπάρχει όμως άλλος σοβαρός λόγος για να είμαστε προσεκτικοί και να αποσυνδέουμε από το ρεύμα τον φορτιστή όταν δεν είναι απαραίτητο.

Και ο λόγος αυτός έχει να κάνει με τις αυξήσεις και την ακρίβεια στο ηλεκτρικό ρεύμα αλλά και την  εξοικονομηση ενέργειας.

Ο φορτιστής όσο είναι συνδεδεμένος στο ρεύμα, έστω κι αν δεν φορτίζει κάποια συσκευή, είναι κοστοβόρος γιατί καταναλώνει ρεύμα και άρα πληρώνουμε παραπάνω χωρίς λόγο και οι καιροί είναι δύσκολοι….

Μάλιστα αν στο σπίτι δεν μένει κανείς μόνος αλλά ολόκληρη οικογένεια, για παράδειγμα οι γονείς με δύο παιδιά, τότε οι φορτιστές σε αναμονή είναι πολλοί και η κατανάλωση ρεύματος ανεβαίνει δημιουργώντας τα γνωστά …εγκεφαλικά.

Οπότε καλό θα ήταν όλα τα μέλη της οικογένειας να βγάζουν τους φορτιστές από την πρίζα του ηλεκτρικού ρεύματος όταν ολοκληρώνεται η φόρτιση της συσκευής τους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook