Αφιέρωμα στη Φολέγανδρο, ένα όχι και τόσο γνωστό ελληνικό νησί στο εξωτερικό, κάνει η εφημερίδα «The Sun», προτείνοντάς την ως τη λιγότερο κοσμοπλημμυρισμένη επιλογή σε σχέση με τη Σαντορίνη ή τη Μύκονο.

Η βρετανική tabloid κάνει λόγο για ένα νησί με πλούσια φυσική ομορφιά, σμαραγδένια νερά και σχεδόν «ανέγγιχτο» από τουρίστες, ενώ μάλιστα την παρομοιάζει με τη Σαντορίνη.

«Η Φολέγανδρος είναι το νησί όπου πηγαίνουν οι ντόπιοι διακοπές για να αποφύγουν την πολυκοσμία», τονίζει η «Sun», σημειώνοντας ότι νησιά όπως η Σαντορίνη και η Μύκονος, που είναι πολύ δημοφιλή στους τουρίστες, μπορεί να είναι ακριβά αλλά και… υπερπλήρη.

«Ωστόσο, όχι πολύ μακριά από τη Σαντορίνη υπάρχει ένα λιγότερο γνωστό νησί που διαθέτει παρόμοια αρχιτεκτονική και φυσική ομορφιά, ενώ παραμένει “ανέγγιχτο” από τους τουρίστες», τονίζει η εφημερίδα.

The Sun: Αποθέωση της Φολεγάνδρου και προτάσεις για παραλίες

Το νησί της Φολεγάνδρου βρίσκεται κοντά στην Πάρο, όπως και η Σαντορίνη, αλλά έχει πολύ μικρότερη επισκεψιμότητα από τα πιο γνωστά νησιά της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη τους «Times», «οι Έλληνες δεν πηγαίνουν στη Μύκονο, τη Ρόδο ή την Κέρκυρα, αλλά προτιμούν τη Φολέγανδρο, η οποία έχει αποφύγει σε μεγάλο βαθμό τον διεθνή τουρισμό».

Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται και σε αφιέρωμα του CNN στην Ελλάδα, το οποίο σημειώνει ότι «μπορεί οι δρόμοι της Σαντορίνης να πλημμυρίζουν από τουρίστες, αλλά στη Φολέγανδρο, ένα κοντινό νησί, θα βρείτε παρόμοια αρχιτεκτονική -δρόμους στρωμένους με σχιστόλιθο, ασβεστωμένα κτίρια διακοσμημένα με πολύχρωμα λουλούδια, ελληνορθόδοξες εκκλησίες με μπλε τρούλους- χωρίς τα πλήθη».

Για ένα μπάνιο μακριά από τα πλήθη, πηγαίνετε στο Κάτεργο, μια προστατευμένη παραλία, όπου τα απαλά, σμαραγδένια κύματα αγκαλιάζουν τη βοτσαλωτή ακτή», προστίθεται στο σχετικό αφιέρωμα.

Οι συντάκτες του σχετικού άρθρου μίλησαν και με ταξιδιωτικό πρακτορείο της χώρας μας, το οποίο τόνισε ότι η Φολέγανδρος έχει διατηρήσει την παρθένα ομορφιά της και την παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική.

Η Χώρα της Φολεγάνδρου αποτελείται από μικροσκοπικά ασβεστωμένα σπίτια, στενά σοκάκια, πολύχρωμα παράθυρα και πόρτες και εκκλησίες με μπλε τρούλους, ενώ ένας λόγος που ίσως ο κόσμος δεν την επισκέπτεται τόσο συχνά όσο τα άλλα νησιά είναι το γεγονός ότι δεν έχει δικό της αεροδρόμιο, σημειώνει η «The Sun».

Ωστόσο, η Φολέγανδρος είναι εύκολα προσβάσιμη με πλοίο από την Αθήνα, με καθημερινές αναχωρήσεις και αφίξεις, ή με πλοίο από τη Σαντορίνη ή τον Πειραιά.

Φολέγανδρος: Επιλογές για όλες τις τσέπες και τοπικές λιχουδιές

Στο άρθρο της η «The Sun» αναφέρεται επίσης στις παραλίες Καραβοστάσι και Αγκάλη, κοντά στις οποίες βρίσκονται καταλύματα σε σχετικά οικονομικές τιμές, ενώ κάνει αναφορά και στις πιο ακριβές επιλογές, για όσους επιθυμούν περισσότερη πολυτέλεια.
Σε ό,τι αφορά στο φαγητό, η «The Sun» προτείνει στους επισκέπτες του νησιού να γευτούν παραδοσιακή ματσάτα, που είναι χειροποίητες χυλοπίτες με κοτόπουλο, και φυσικά ρακόμελο.

Πηγή: iefimerida.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook