Κοινωνικός Τουρισμός: Αυξάνονται σε 12 οι δωρεάν διανυκτερεύσεις με voucher στη Ρόδο
Eκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια με μικρή ιδιωτική συμμετοχή για τη γενική κατηγορία των δικαιούχων και για τους πολυτέκνους. Για τα άτομα με αναπηρία τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.
Στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την πυρόπληκτη Ρόδο, διπλασιάζονται από 6 σε 12 οι διανυκτερεύσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν στη Ρόδο με επιταγές κοινωνικού τουρισμού, ενώ οι διανυκτερεύσεις θα είναι εντελώς δωρεάν, χωρίς καμία ιδιωτική συμμετοχή από τους δικαιούχους.
Επιπλέον, οι τιμές επιδότησης των παρόχων καταλυμάτων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα είναι αυξημένες κατά 20% καθ’ όλη τη διάρκεια του φετινού προγράμματος, έως τις 30 Ιουνίου 2024, αντί για μόνο τον Αύγουστο, τα Χριστούγεννα και το Πάσχα που ισχύει για άλλους παρόχους.
Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια με μικρή ιδιωτική συμμετοχή για τη γενική κατηγορία των δικαιούχων και για τους πολυτέκνους. Για τα άτομα με αναπηρία τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.
Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:
«Ζήτησα από τη ΔΥΠΑ να συμπεριλάβουμε στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού φέτος και τη Ρόδο, προκειμένου τα κενά που δημιουργήθηκαν από τις ακυρώσεις των κρατήσεων λόγω των πυρκαγιών να καλυφθούν και με τους δικαιούχους κοινωνικού τουρισμού. Στόχος μας είναι να δείξουμε σε όλους ότι η Ρόδος ανακάμπτει και ότι η ζημιά που υπέστη ο τουρισμός θα ξεπεραστεί. Είμαστε δίπλα τους και θα τους στηρίξουμε».
Ο Διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης Σπύρος Πρωτοψάλτηςδήλωσε: «Όπως πράξαμε μετά τον σεισμό στη Σάμο και μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Βόρεια Εύβοια, έτσι και τώρα στηρίζουμε άμεσα και έμπρακτα την οικονομία και την αγορά εργασίας της πυρόπληκτης Ρόδου. Ενισχύουμε τον τουρισμό, δίνοντας ισχυρά κίνητρα στους δικαιούχους να επιλέξουν να πάνε διακοπές για 12 βράδια εντελώς δωρεάν σε αυτό το πανέμορφο νησί οποιαδήποτε στιγμή τους επόμενους 12 μήνες και είμαι βέβαιος ότι θα ενεργοποιηθούν πολλά voucher, στηρίζοντας τις επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας».
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση www.dypa.gov.gr/koinonikos-toyrismos
Ολες οι Ειδήσεις
- Μαρία Καρυστιανού: Προαναγγέλλει κόμμα μέσα στον Μάιο και καταγγέλλει “επιχείρηση διχασμού μέσω εξαγορών και ψευδών υποσχέσεων”
- «Prime Time»: Γλυπτά του Παρθενώνα- Πόσο κοντά βρισκόμαστε στην ώρα της επιστροφής;
- Ο Ντόναλντ Τραμπ αυξάνει τους δασμούς που επιβάλλονται σε αυτοκίνητα και φορτηγά από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο 25%
- Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε το «μανιφέστο» του κόμματός του – «Η Κυβερνώσα Αριστερά της Νέας Εποχής»
- Άραξος: Η στιγμή που καταρρέει σκάλα με δημοσιογράφους στην υποδοχή του αεροσκάφους «Patra» – Τρεις τραυματίες – Βίντεο
- «Ζω Καλά»: Καλεσμένη η Βίκυ Κάβουρα – Σάββατο 2 Μαΐου στις 11.30, στον ΣΚΑΪ
- Κατερίνα Καινούργιου: Γιορτάζει τα πρώτα της γενέθλια ως μαμά – Η έξοδος με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή και η τούρτα – έκπληξη – Φωτογραφίες
- Ιωάννα Τούνη: Ο τρυφερός διάλογος με τον γιο της, λίγο πριν τον αποχωριστεί για να πάει στον Δημήτρη Αλεξάνδρου (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook