Οργή έχει προκαλέσει στη Βρετανία η συμπεριφορά ενός ζευγαριού Βρετανών οι οποίοι με το κόλπο των δήθεν δυσαρεστημένων πελατών έφυγαν από τρείς ταβέρνες χωρίς να πληρώσουν.

Η Daily Mail «αναζητεί» πληροφορίες για το ζευγάρι που πιστεύεται ότι έχει ήδη γυρίσει στην πατρίδα του – Έξαλλοι Βρετανοί τουρίστες χαρακτηρίζουν «ντροπή» τη συμπεριφορά των συμπατριωτών τους

Τη φωτογραφία ενός ζευγαριού Βρετανών που φέρονται να έφαγαν σε τρεις τουλάχιστον ταβέρνες σε χωριό της Κρήτης και έπειτα να «έκαναν φασαρία» για την ποιότητα του φαγητού, προκειμένου να μην πληρώσουν τον λογαριασμό τους, δημοσιεύει η Daily Mail.

Ο άνδρας και η γυναίκα που εμφανίζονται στη φωτογραφία «φέρονται να ολοκλήρωσαν το γεύμα τους και τα ποτά τους σε τουλάχιστον 3 εστιατόρια σε διαφορετικές βραδιές στο χωριό Κουτουλουφάρι, στα βόρεια του ειδυλλιακού ελληνικού νησιού και στη συνέχεια να άρχισαν να παραπονιούνται δυνατά και να αρνούνται πληρώσουν», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα. «Η τελευταία τοποθεσία που χτύπησαν είναι το εστιατόριο του Ariadni Apartments, που φημίζεται για τις πίτσες, τα θαλασσινά και τα παραδοσιακά ελληνικά πιάτα του» συμπληρώνει η βρετανική εφημερίδα.

Σύμφωνα με την Daily Mail, που ζητά πληροφορίες από τους αναγνώστες του για την ταυτοποίηση του ζευγαριού, η φωτογραφία αναρτήθηκε σε group στο Facebook από εξοργισμένο μέλος του προσωπικού μία από τις επιχειρήσεις. Στη λεζάντα της ανάρτησης, το άτομο αυτό προειδοποιούσε τους ντόπιους επιχειρηματίες να «έχουν το νου τους» για το συγκεκριμένο ζευγάρι, που αρνείται να πληρώσει τον λογαριασμό του αφού ολοκληρώσει το γεύμα του, μια «τακτική» που έχουν εφαρμόσει ήδη σε τρεις ταβέρνες.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, η ανάρτηση στο group «Koutouloufari For Ever» προσέλκυσε πάνω από 200 σχόλια, πολλά τα οποία έγραψαν Βρετανοί που ένιωσαν αγανάκτηση για τη συμπεριφορά των συμπατριωτών τους. «Είναι ένα υπέροχο μέρος με υπέροχους ανθρώπους! Ντροπή σας!» έγραψε μια Βρετανίδα. «Άνθρωποι σαν αυτούς δυσφημούν τους Άγγλους» σημειώνει ένας άλλος σχολιαστής, εκφράζοντας την ευχή του να πληρώσουν για αυτό που έκαναν.

Ο συντάκτης ενός από τα σχόλια στο post αναφέρει ότι ήταν παρών τη βραδιά που συνέβη το περιστατικό στο εστιατόριο και πιστεύει πως το ζευγάρι είναι από το Λίβερπουλ, ενώ ένας άλλος «αυτόπτης μάρτυρας» διαφώνησε λέγοντας ότι «καθόταν απέναντί τους» και από την προφορά τους κατάλαβε ότι ειναι από την περιοχή του Λονδίνου.
Ο 59χρονος Μαρκ Φλιν, πρώην εργαζόμενος του βρετανικού υπουργείου Άμυνας που ζει στην Κρήτη εδώ και 16 χρόνια, κατηγόρησε τους δύο συμπατριώτες του ότι «εκμεταλλεύτηκαν την καλοσύνη των Ελλήνων». Όπως εξήγησε στη βρετανική εφημερίδα, τα περισσότερα εστιατόρια στην Ελλάδα θα αποφύγουν να λάβουν δραστικά μέτρα όταν συμβαίνει ένα τέτοιο περιστατικό και προτιμούν να το ξεχάσουν, αφού η πλειοψηφία των πελατών τους είναι τίμιοι άνθρωποι. Όμως το συγκεκριμένο ζευγάρι μάλλον «το παρατράβηξε» αφού έκανε το ίδιο πράγμα σε τρεις ταβέρνες.
Ο Φλιν είπε ότι όσα χρόνια βρίσκεται στη χώρα μας δεν έχει ξανακούσει να φέρονται Βρετανοί με τέτοιο τρόπο. «Είμαστε όλοι εξοργισμένοι επειδή η συμπεριφορά του ζευγαριού μας δυσφημεί. Δεν ήταν καθόλου σωστό αυτό που συνέβη. Οι Έλληνες είναι υπέροχοι άνθρωποι και δεν αξίζουν τέτοια εκμετάλλευση».

Μια σχολιάστρια επισήμανε στο group ότι πιστεύει πως το ζευγάρι έχει ήδη γυρίσει στη χώρα του, αφού ο σύντροφός της είχε μια σύντομη συνομιλία με τον άνδρα – που έδειχνε μεθυσμένος – στις 29 Αυγούστου και ο Βρετανός του είχε πει ότι ταξιδεύει την ίδια μέρα.

Πηγή:protothema.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook