Καταλύτη στην τουριστική αυτή κίνηση από τη γείτονα, αποτέλεσε η εφαρμογή της τουριστικής βίζας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας με την οποία οι Τούρκοι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται 10 ελληνικά νησιά για μία εβδομάδα.

Αυξανόμενη ροή παρουσιάζει η τουριστική κίνηση από τα τουρκικά παράλια προς τα ελληνικά νησιά, με τις ουρές χιλιομέτρων που καταγράφηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Αϊβαλί να είναι ενδεικτικές της επιθυμίας των Τούρκων πολιτών να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.

Στις εικόνες που έρχονται από το Αϊβαλί, πολίτης, ο οποίος είναι στο αυτοκίνητό του, καταγράφει σε βίντεο μια ατέλειωτη ουρά στην οποία Τούρκοι πολίτες περιμένουν να πάρουν το πλοίο για τη Λέσβο.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ του της εκπομπής “Κοινωνία Ώρα Mega”, καταλύτη για τις αυξημένες ροές από την Τουρκία έπαιξε η τουριστική βίζα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, με την οποία οι Τούρκοι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται 10 ελληνικά νησιά για μία εβδομάδα.


Σημειώνεται πως την ώρα που στα τουριστικά μέρη στην Τουρκία οι επιχειρηματίες ανεβάζουν τις τιμές εξαιτίας των πλούσιων Ρώσων και Αράβων τουριστών που τα επισκέπτονται, οι Τούρκοι επιλέγουν τα ελληνικά νησιά, τα οποία πολλές φορές είναι φθηνότερα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook