H oλλανδική ταξιδιωτική εταιρεία «Sunweb», προσφέρει την ευκαιρία σε περίπου 200 τουρίστες να απολαύσουν οκτώ ημέρες διακοπών στην Ελλάδα προκειμένου να διαπιστώσει εάν ο τουρισμός είναι εφικτός και ασφαλής κατά τη διάρκεια της πανδημίας .

Σε αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα, που έχει την υποστήριξη της ολλανδικής κυβέρνησης, οι ταξιδιώτες θα μπορούν να απολαύσουν οκτώ ημέρες σ’ ένα ασφαλές «μπαλόνι διακοπών» σε πολυτελές ξενοδοχείο της Ρόδου.

Το θέρετρο στη Ρόδο θα είναι ανοιχτό αποκλειστικά στους παραθεριστές της «Sunweb», χωρίς άλλους επισκέπτες, εκτός από το προσωπικό του ξενοδοχείου.

Όλες οι εγκαταστάσεις στο θέρετρο θα είναι ανοιχτές για να εξασφαλίσουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία διακοπών.

Όπως αναφέρει το BBC, δεν θα επιτρέπεται στους παραθεριστές να εγκαταλείψουν το ξενοδοχείο στη διάρκεια των διακοπών τους.

Καθ’ όλη τη διαδικασία κράτησης, καθώς και κατά τη διάρκεια, πριν και μετά τις διακοπές, όλοι οι ταξιδιώτες θα βρίσκονται σε στενή επαφή με τον ολλανδικό ταξιδιωτικό πράκτορα «Sunweb».

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να κάνουν τεστ κορωνοϊού, πριν από τις διακοπές τους και να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ Covid κατά τον έλεγχο στο ξενοδοχείο. Πριν από το ταξίδι επιστροφής τους, θα κάνουν και πάλι τεστ Covid στο ξενοδοχείο.

Kατά την επιστροφή τους στην πατρίδα, θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα τουλάχιστον για 10 ημέρες.

Όπως αναφέρει το BBC, τουλάχιστον 25.000 άτομα έχουν εκδηλώσει ήδη ενδιαφέρον για το πιλοτικό πρόγραμμα που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση του Μαρκ Ρούτε.

Παράλληλα σύμφωνα με όσα αναφέρει το «Χρήμα και Τουρισμός» στις 12 Απριλίου στη Ρόδο, θα αφιχθούν οι πρώτοι τουρίστες από την Ολλανδία μεσω της  Sunweb και της Transavia, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος για το άνοιγμα της εφετινής τουριστικής σεζόν.

Αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα είναι το πρώτο βήμα στην προοπτική για το πώς οι Ολλανδοί μπορούν να απολαύσουν και πάλι όμορφες διακοπές αυτή τη θερινή περίοδο. Το πιλοτικό πρόγραμμα στοχεύει στην συλλογή νέων (συμπεριφορικών) πληροφοριών και δεδομένων σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν διακοπές με ασφάλεια και υπευθυνότητα.

Μαζί με την ANVR (Ολλανδική Ένωση Ταξιδιωτικών Πρακτόρων και Ταξιδιωτικών Φορέων), οι εταιρείες εργάζονται εδώ και αρκετό καιρό για να προετοιμάσουν τον πρώτο πιλότο διακοπών στις 12 Απριλίου. Οι διακοπές θα περιλαμβάνουν οκταήμερο πακέτο all-inclusive στη Ρόδο, που θα διαχειρίζονται οι Sunweb και Transavia.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook