Άρση περιορισμών για ταξιδιώτες που είτε έχουν εμβολιαστεί είτε έχουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού

Από την ερχόμενη Δευτέρα 19 Απριλίου σταματά η ισχύς της υποχρεωτικής καραντίνας για τουρίστες που έρχονται από το ευρωπαϊκό μπλοκ και άλλες πέντε χώρες του κόσμου. Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί ή να έχουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

«Θα σταματήσουμε σταδιακά τους περιορισμούς στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, πριν από το άνοιγμα στις 14 Μαΐου», δήλωσε μάλιστα χθες Τετάρτη ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Τουρισμού στο Reuters, ζητώντας να μείνει ανώνυμος.

Ο αξιωματούχος είπε ότι οι πολίτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία, τη Σερβία, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα μπορούν να ταξιδεύουν στην Ελλάδα μέσω των αεροδρομίων της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου, των Χανίων, της Ρόδου, της Κω, της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Κέρκυρας, αλλά και μέσω δύο συνοριακών διαβάσεων.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, όλοι οι αλλοδαποί που φθάνουν στην Ελλάδα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ και να μπουν σε καραντίνα για επτά ημέρες. Για επιβάτες από τη Βρετανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, απαιτείται επίσης δεύτερο υποχρεωτικό τεστ κατά την άφιξή τους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook