Για τις 15 Μαΐου έχει προγραμματιστεί το άνοιγμα του τουρισμού στην Ελλάδα, η οποία επιδιώκει να καλύψει το κενό που επέφερε η πανδημία του κορωνοϊού.

Ως εκ τούτου, ο Χάρης Θεοχάρης θα βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη. Οι ΗΠΑ είναι μία από τις λίγες χώρες εκτός του ευρωπαϊκού μπλοκ, για τις οποίες έχει γίνει άρση της υποχρεωτικής καραντίνας για τους ταξιδιώτες που εισέρχονται στη χώρα.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο υπουργός Τουρισμού πρόκειται ακόμα να επισκεφθεί τη Γερμανία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Πολωνία και την Ισπανία, προκειμένου να ενισχύσει τη ζήτηση.

Στη διάρκεια των επισκέψεών του στις χώρες αυτές, ο κ. Θεοχάρης θα έχει συναντήσεις και επαφές με παράγοντες του τουριστικού κλάδου, υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους και εκπροσώπους του ιδιωτικού επιχειρηματικού τομέα. Στοχος να τους παρουσιάσει το σχέδιο επανεκκίνησης του τουρισμού και τις δικλείδες ασφαλείας που το διέπουν, με στόχο τη σύναψη διμερών συμφωνιών που θα επιτρέψουν τη μαζική προσέλευση τουριστών στην Ελλάδα.

Σημειώνεται πως από τη Γερμανία, τη Βρετανία και τη Γαλλία η Ελλάδα παραδοσιακά μετρά τους περισσότερους εισερχόμενους τουρίστες, ενώ η Πολωνία αναδεικνύεται τα τελευταία χρόνια σε εξίσου υποσχόμενη αγορά.

Στο μεταξύ οι επιχειρήσεις του κλάδου σχεδιάζουν σταδιακά το άνοιγμά τους, με τα περισσότερα ξενοδοχεία να εκτιμάται ότι θα επαναλειτουργήσουν το δεύτερο 15νθήμερο του Ιουνίου, ανάλογα και με τη ζήτηση. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση δρομολογεί τη δέσμη μέτρων που θα στηρίξει την επανεκκίνηση της οικονομικής αυτής δραστηριότητας, δεδομένου ότι ο κλάδος έχει δεχθεί τεράστιο πλήγμα από την υγειονομική κρίση.

«Είμαστε πλέον στην τελική ευθεία, ο δρόμος είναι καθαρός. Είμαστε συνεπείς σε αυτά που έχουμε ανακοινώσει κι έτσι χτίζεται το αφήγημα της εμπιστοσύνης και στο εξωτερικό. Η εμπιστοσύνη χτίζεται σε δύο πυλώνες: πρώτον, στο ότι είμαστε συνεπείς σε ό,τι έχουμε εξαγγείλει και, δεύτερον, στις προσπάθειες που κάνουμε ως χώρα να επανέλθουμε στο “πράσινο”», δήλωσε σχετικά η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook