Ευχάριστα τα νέα για τον ελληνικό τουρισμό φέτος καθώς η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των 20 κορυφαίων προορισμών στην Ευρώπη

Σύμφωνα με τα στοιχεία της AirDNA ξεπερνούν και τις πιο ευοίωνες προβλέψεις για τον ελληνικό τουρισμό οι κρατήσεις σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, με τους τουρίστες να προτιμούν τη λύση τύπου Αirbnb.

Στις κορυφαίες προτιμήσεις των τουριστών Σαντορίνη, Αθήνα και Κέρκυρα, που καταγράφουν και τις μεγαλύτερες αυξήσεις στις κρατήσεις.

Η προτίμηση των τουριστών για καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, τύπου Αirbnb, έρχεται ως αποτέλεσμα των υγειονομικών συνθηκών, αλλά και της γενικότερης αύξησης του κόστους ζωής.

H σύγκριση με την περσινή χρονιά δείχνει ότι οι κρατήσεις στην Ελλάδα για το διάστημα Ιουνίου – Σεπτεμβρίου καταγράφουν άνοδο 232% σύμφωνα με στοιχεία της AirDNA.
Τα δεδομένα αυτά κατατάσσουν την Ελλάδα στη λίστα των 20 κορυφαίων προορισμών στην Ευρώπη. Παράλληλα, βλέπουμε και τάσεις που πρόκειται να κυριαρχήσουν φέτος, όπως εκείνη των οδικών ταξιδιών (road trips).

Ειδικότερα, από αρχές Ιουνίου έως και το τέλος Σεπτεμβρίου, οι κρατήσεις για Airbnb καταγράφουν αύξηση 232% σε σχέση με την περσινή χρονιά και 7% με τις κρατήσεις του 2019. Τη μεγαλύτερη αύξηση σημειώνει η Σαντορίνη με 552%, η Αθήνα με 429% και η Κέρκυρα με 317%.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook