Ψηλά στις προτιμήσεις των Ελλήνων εκδρομέων του Πάσχα είναι η Κέρκυρα, για το έθιμο με τους μπότηδες και οι κρατήσεις είναι στο 100%.

Γενικότερα παρά τις αυξήσεις στις τιμές των ξενοδοχείων λόγω ενεργειακού κόστους η πληρότητα στα για το τριήμερο του Πάσχα είναι μεγάλη, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του MEGA.

Δωμάτιο ούτε για δείγμα

Τεράστιες είναι οι πληρότητες στα ξενοδοχεία για το Πάσχα με τους ξενοδόχους να μην κρύβουν την ικανοποίηση τους καθώς σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει δωμάτιο ούτε για δείγμα.

Και οι τιμές έχουν αύξηση σε σχέση με το Πάσχα του ’19 παράγοντες της αγοράς βλέπουν αύξηση κόστους και όσοι τρέχουν να να κλείσουν μόνοι τους και όχι μέσω κάποιου ομαδικού πακέτου πληρώνουν ακριβότερα.

Νούμερο ένα στις προτιμήσεις των Ελλήνων εκδρομέων του Πάσχα αποτελεί η Κέρκυρα, για το έθιμο με τους μπότηδες. Το 100% αγγίζουν οι πληρότητες στην Κέρκυρα, το 50 – 80% στην Μύκονο, Σαντορίνη, Πελοπόννησος, Ρόδος και Κρήτη, κυμαίνεται περίπου στο 60%. Ανάλογη είναι η κίνηση και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Στην περίπτωση που μία τετραμελής οικογένεια θέλει να κάνει Πάσχα στην Μύκονο θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς η φθηνότερη διανυκτέρευση που θα βρει σε τετράκλινο θα είναι στα 180€, δηλαδή το τριήμερο 450€.

Στην Σύρο από την άλλη έχει πληρότητα στο 90%, με τις τιμές για ένα δίκλινο δωμάτιο να ξεκινούν από 80 ευρώ, ενώ πέρυσι οι τιμές ξεκινούσαν από τα 60 ευρώ. Φτηνότερα είναι η Νάξος.

Για το τριήμερο μία οικογένεια θα πληρώσει:
Ναύπακτος 300€ ενώ το 2021: 230€
Μετέωρα 360€ 2021:310€
Μονεμβασία: 450€ 2021: 390€

Για ακόμα περισσότερη πολυτέλεια η διανυκτέρευση στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, στο Χανιώτη Βίλας 5στερο ξενοδοχείο, ένα ζευγάρι θα πληρώσει 2.278 ευρώ για 3 διανυκτερεύσεις, μαζί με χρήση πισίνας και όλων των παροχών.

Ελαφρώς φτηνότερο το πολυτελές δωμάτιο στην Σαντορίνη στο Βίλα Σαντορίνη στην Οία με θέα στην θάλασσα για 2 ενήλικες με 3 διανυκτερεύσεις κοστίζει 2430 ευρώ.

Για το ίδιο διάστημα αυτό το δωμάτιο στην Κέρκυρα στο Γκρεκοτέλ κοστίζει 960€ με θέα στην θάλασσα πάλι για 3 διανυκτερεύσεις.

Στα 792 θα κοστίζουν οι 3 διανυκτερεύσεις στην Κρήτη στο πολυτελές ξενοδοχείο της Κρήτης το Ελούντα Beach Hotel.

Για τους εκδρομείς της τελευταίας στιγμής δωμάτια μπορούν να βρεθούν μόνο σε ελάχιστα ξενοδοχεία, μακριά από τα παραθαλάσσια κέντρα των νησιών σε πιο απόμερες τοποθεσίες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook