Μέσω της Θεοδώρας Τζάκρη, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη ΝΔ πως «βγάζει επιλεκτικά κομμάτια» από τα πρακτικά της προανακριτικής - Τι απαντά ο Σταυρος Κελέτσης

Αναλυτικά η ανάρτηση της Θεοδώρας Τζάκρη που συμμετέχει στην Επιτροπή:

«Διαπιστώνω από την ανάγνωση των πρακτικών της χθεσινής συνεδρίασης της 25ης Μαϊου της Προανακριτικής Επιτροπής, στην οποία συνεχίστηκε η κατάθεση του μάρτυρα Χρήστου Καλογρίτσα, ότι δεν υπάρχουν οι παρεμβάσεις των βουλευτών – μελών της ΝΔ στην Προανακριτική προς τον μάρτυρα Χρήστο Καλογρίτσα.

Σήμερα το πρωί, οι βουλευτές-μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ στην Προανακριτική Επιτροπή θα ζητήσουμε να ακούσουμε, όπως δικαιούμαστε, το ηχητικό ντοκουμέντο και θα ζητήσουμε την διόρθωση των πρακτικών στο ορθόν.

Η επανάληψη της πρακτικής από τον Πρόεδρο της Προνακριτικής κ. Σταύρο Κελέτση να βγάζει επιλεκτικά κομμάτια από τις τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής και τις καταθέσεις των μαρτύρων που εξετάζονται από αυτούς, αποτελεί εγκληματική συμπεριφορά, η οποία κολάζεται από διαφορετικές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα.

Αυτό αποτελεί επίσης ακραία παράβαση της υποχρέωσης τήρησης αξιόπιστων και έγκυρων πρακτικών κάθε συλλογικού οργάνου, γιατί αυτή είναι η πεμπτουσία της τήρησης των πρακτικών από τον πρόεδρο.

Ο πρόεδρος εγγυάται την αυθεντική καταγραφή των όσων διαμείβονται στην Επιτροπή. Δεν κάνει κοπτοραπτική. Ούτε κολάζ στις τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής και στις καταθέσεις των μαρτύρων».

Η απάντηση Κελέτση:

«Το μόνο που έχει απαλειφθεί είναι αυτό που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κύριος Παππάς, που ήταν μία αναφορά του κυρίου Καλογρίτσα σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα που αφορούσαν την υγεία του κυρίου Παππά. Και αυτό πράγματι με εντολή δική μου και ομόφωνη απόφαση επιτροπής διεγράφη και τίποτε άλλο δεν έχει πειραχτεί από την κατάθεση του κυρίου Καλογρίτσα», αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ, ο οποίος αναμένεται να καλέσει εκπροσώπους των κομμάτων να ακούσουν τα ηχογραφημένα πρακτικά…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook