Τέλος στην προϋπόθεση συνταγογράφησης του αντιγριπικού εμβολίου ενδεχομένως και από την ερχόμενη εβδομάδα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Όπως εξήγησε ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» εξαιτίας της υποχρεωτικής συνταγογράφησης πολλοί ήταν αυτοί που δεν προχωρούσαν τελικά σε εμβολιασμό για την γρίπη.

Όπως ανέφερε πως λίγες μέρες η συνταγογράφηση για το αντιγριπικό εμβόλιο δεν θα είναι υποχρεωτική και πλέον δεν θα χρειάζεται κάποιος να πάει στο γιατρό για να το κάνει αλλά θα πηγαίνει στο φαρμακείο.

«Πλέον έχουμε διασφαλίσει την επάρκεια των αντιγριπικών εμβολίων. Ενδεχομένως κι από την άλλη εβδομάδα η γενική γραμματέας, κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη που τρέχει το θέμα, θα έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες. Θα ανοίξουμε το σύστημα για να γίνεται ο εμβολιασμός χωρίς συνταγογράφηση» είπε ο υπουργός Υγείας.

Όπως είπε, η υποχρεωτική συνταγογράφηση δημιούργησε μια σειρά από προβλήματα που είχαν σαν αποτέλεσμα την καταγραφή χαμηλών ποσοστών εμβολιασμού του πληθυσμού κατά της γρίπης σε αντίθεση με τις χρονιές που δεν ήταν απαραίτητη η συνταγογράφηση.

Δείτε τις δηλώσεις του Θάνου Πλεύρη για το αντιγριπικό εμβόλιο στο 07:40:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook