Ο Κώστας Μανωλόπουλος μέλος ΔΣ Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής μίλησε για την σημαντική έλλειψη που υπάρχει στα φαρμακεία, καθώς αρκετοί είναι εκείνοι που παίρνουν φάρμακο για διαβητικούς προκειμένου να αδυνατίσουν. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), έχει ήδη κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου ότι μετά την αλματώδη αύξηση των πωλήσεων του φαρμάκου για τους διαβητικούς που το […]

Ο Κώστας Μανωλόπουλος μέλος ΔΣ Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής μίλησε για την σημαντική έλλειψη που υπάρχει στα φαρμακεία, καθώς αρκετοί είναι εκείνοι που παίρνουν φάρμακο για διαβητικούς προκειμένου να αδυνατίσουν.
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), έχει ήδη κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου ότι μετά την αλματώδη αύξηση των πωλήσεων του φαρμάκου για τους διαβητικούς που το αγοράσουν μη πάσχοντες για αδυνάτισμα, παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των πραγματικά ασθενών, οι οποίοι το χρειάζονται.
Δείτε τι είπε στο OPEN o Κώστας Μανωλόπουλος μέλος ΔΣ Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος διαπιστώνει ελλείψεις και δυσλειτουργία στην τροφοδοσία των φαρμακείων με το συγκεκριμένο ενέσιμο φάρμακο, οι οποίες όπως επισημαίνει πλήττουν πρωτίστως τους ασθενείς που ήδη το λαμβάνουν αλλά και όσους πρέπει να το λάβουν βάσει των ενδείξεων και ζητά «επιτέλους να λειτουργήσουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί προς κάθε κατεύθυνση ώστε να εξασφαλιστεί η ορθολογική χρήση των φαρμάκων της συγκεκριμένης κατηγορίας, βάσει των εγκεκριμένων ενδείξεων και πρωτοκόλλων. Επίσης, ο ΕΟΦ θα πρέπει να ελέγξει τις εταιρείες για τη διαπίστωση της κάλυψης των εγχώριων αναγκών».

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται το φαινόμενο, οι ποσότητες του φαρμακευτικού σκευάσματος «Ozempic inj.sol» που διακινούνται από την εταιρεία προς τα φαρμακεία να είναι σχεδόν ανύπαρκτες και δεν επαρκούν για να καλύψουν την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση και συνταγογράφησή του» αναφέρει ο ΠΦΣ, σε ανακοίνωσή του.

«Παρά την εφαρμογή των θεραπευτικών πρωτοκόλλων και παρά την ένταξη του συγκεκριμένου σκευάσματος στη λίστα απαγόρευσης των εξαγωγών και την αποκλειστική χορήγησή του μόνο με ηλεκτρονική συνταγή, όλα δείχνουν ότι για τη συγκεκριμένη περίπτωση, τα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί δεν είναι ικανοποιητικά», σημειώνει ο ΠΦΣ.
Στο πλαίσιο αυτό προτείνει «να ελεγχθούν περαιτέρω οι ιατροί για το ενδεχόμενο έκδοσης ψευδών γνωματεύσεων, με αποτέλεσμα να παρακάμπτονται τα θεραπευτικά πρωτόκολλα και να μην τηρούνται οι εγκεκριμένες ενδείξεις χορήγησης του φαρμάκου μόνο σε ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2. Διότι πανθομολογείται ότι συνταγογραφείται τελικά για τον έλεγχο του βάρους, με πολλούς χρήστες του φαρμάκου να το βεβαιώνουν», αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΦΣ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook