Κορωνοϊός: Έφτασε στην Ελλάδα η παραλλαγή «Pirola» – Ο κόσμος πρέπει να αρχίσει να προσέχει, λέει η Ματίνα Παγώνη (video)
«Ο κόσμος πρέπει να αρχίσει να προσέχει γιατί η μετάδοση είναι πολύ πιο εύκολη», λέει για την μετάδοση της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού.
Η Ματίνα Παγώνη τόνισε επίσης ότι με την εμφάνιση της νέας παραλλαγής «Pirola» του κορωνοϊού οι Γερμανοί ξεκίνησαν την ιστορία με έναν νέο εμβολιασμό όπως και οι ΗΠΑ.
Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τους κινδύνους για την υγεία από τις ασθένειες μετά τις φονικές πλημμύρες στον θεσσαλικό κάμπο, αλλά και για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού
Για τις μολυσματικές ασθένειες στην Θεσσαλία αλλά και για την αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού μίλησε η κ. Παγώνη.
«Όντως έχουν αυξηθεί τα κρούσματα κορωνοϊού, και υπάρχουν και εισαγωγές στα νοσοκομεία. Παρόλο που τα περιμέναμε τέλος Οκτώβρη, έχουν ξεκινήσει πολύ πιο νωρίς. Ο κόσμος πρέπει να αρχίσει να προσέχει γιατί η μετάδοση είναι πολύ πιο εύκολη. Οι Γερμανοί ξεκίνησαν την ιστορία με έναν νέο εμβολιασμό όπως και οι ΗΠΑ. Εμείς είμαστε πολύ πίσω ακόμα, έχουμε και διαφορετικές καιρικές συνθήκες με αυτές τις χώρες, εμείς ακόμα έχουμε καλό καιρό», ανέφερε αρχικά.
Θα έρθει νέο εμβόλιο;
«Το εμβόλιο έχει ξεκινήσει, έχει προχωρήσει, έχουν τελειώσει οι φάσεις, έχουν ασχοληθεί 2 εταιρείες και θα δοθούν οδηγίες στις επιτροπές εμβολιασμού μετά από εισηγήσεις του ΠΟΥ και θα ενημερωθούμε όλοι. Έχουμε ξεκινήσει με το στέλεχος Pirola, που εχει πάνω από 30 μεταλλάξεις, αυτό μας φοβίζει και προβληματιζόμαστε. Ο κορωνοϊός είναι γνωστός στον ιατρικό κόσμο και πλέον μπορούμε να τον διαχειριστούμε σε σχέση με πριν από 2 χρόνια», τόνισε η κ. Παγώνη.
«Έχουμε καθημερινή επαφή με τους γιατρούς στην Θεσσαλία. Είναι δύσκολα τα πράγματα. Επειδή ακόμα υπάρχουν λιμνάζοντα νερά, έχουν πάνω από 40 περιστατικά γαστρεντερίτιδας. Έχουμε 4-5 περιστατικά λεπτοσπείρωσης, χρειάζεται προσοχή η περιοχή εκεί, το νερό, και να μην ξεχνούν οι άνθρωποι να μην ξεχνούν να φορέσουν γάντια, μάσκες και γαλότσες. Υπάρχει δυσοσμία στην περιοχή», επεσήμανε η κ. Παγώνη για τις επιπτώσεις στην υγεία από τα λιμνάζοντα νερά στη Θεσσαλία.
Ολες οι Ειδήσεις
- Ιουλία Καλλιμάνη: Εξοργίστηκε με θαμώνα που της πέταξε λουλούδια στο πρόσωπο – «Εσένα σ’ αρέσει αυτό» – Βίντεο
- Τροχαίο στις Σέρρες: Μητέρα και γιος σκοτώθηκαν όταν το αυτοκίνητό τους συγκρούστηκε με φορτηγό
- Marfin: Στα δικαστήρια για την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης η 46χρονη που κατηγορείται για τη φονική επίθεση στην τράπεζα με τους τρείς νεκρούς
- Κυψέλη: «Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε», λέει σοκαρισμένο το ζευγάρι των Αμερικανών που «υιοθέτησε» τον 26χρονο Αφγανό στη Λέσβο
- Προφυλακίστηκαν ο δήμαρχος Στυλίδας και δύο ακόμη κατηγορούμενοι για την φωτιά στη Βοιωτία
- Μάλια: Πώς πνίγηκε η 42χρονη τουρίστρια μπροστά στα 3 ανήλικα παιδιά της – «Τα παιδιά φώναζαν και έκλαιγαν, ήταν σε κατάσταση πανικού»
- ΠΑΟΚ – Αντερλεχτ 0-1: Όλα στραβά και δύσκολα! Στο Βέλγιο η ρεβάνς για τους Θεσσαλονικείς
- Υπόθεση Marfin: Έφθασε στην Ελλάδα η 46χρονη κατηγορούμενη για εμπρησμό – Κρατείται στη ΓΑΔΑ- Την Παρασκευή στην Εισαγγελία
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook