Η ανάρτηση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας για την πρώτη μεταμόσχευση ήπατος στην Ελλάδα από ζώντα δότη σε ζώντα λήπτη.

Η χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης ήπατος που έγινε στο Λαϊκό Νοσοκομείο ήταν επιτυχής και δίνει ελπίδα σε πολλούς ασθενείς

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη (2/1), η πρώτη μεταμόσχευση ήπατος στην Ελλάδα, από ζωντανό δότη, όπως έκανε γνωστό η Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταμόσχευση πραγματοποιήθηκε σε μία 23χρονη με κακοήθεια ήπατος. Δότης ήταν ο 50χρονος πατέρας της. Η μετεγχειρητική πορεία είναι πολύ καλή, με τη νεαρή κοπέλα να βρίσκεται στην εντατική προληπτικά.

Σχετικά με το θέμα αυτό έκανε ανάρτηση η Ειρήνη Αγαπηδάκη, στην οποία αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πραγματοποιήθηκε χτες με επιτυχία η πρώτη μεταμόσχευση ήπατος στη χώρα μας από ζωντανό δότη (πατέρας), σε ζωντανό λήπτη (κόρη)!

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο από τον Καθηγητή Χειρυργικής Γεώργιο Σωτηρόπουλο, με τη συμβολή του Καθηγητή Χειρουργικής Dieter Broering.

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην ανάρτησή της η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας

«Πραγματοποιήθηκε χτες με επιτυχία η πρώτη μεταμόσχευση ήπατος στη χώρα μας από ζωντανό δότη (πατέρας), σε ζωντανό λήπτη (κόρη)!

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο από τον Καθηγητή Χειρουργικής Γεώργιο Σωτηρόπουλο, με τη συμβολή του Καθηγητή Χειρουργικής Dieter Broering.

Πρόκειται για μια σπουδαία εξέλιξη η οποία δίνει ελπίδα σε πάρα πολλούς ανθρώπους στη χώρα μας. Καλή ανάρρωση στον πατέρα και την κόρη, εύχομαι αυτή η δύναμη ελπίδας να τους συντροφεύει πάντα στη ζωή».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook