Στο επίκεντρο της σύσκεψης η συζήτηση για την αντιμετώπιση της μεγάλης έξαρσης των λοιμώξεων του αναπνευστικού και της COVID-19 αλλά και τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών.

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας υπό τον νέο υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη, με την συμμετοχή του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα για την έξαρση των ιώσεων και του κορονοϊού , τα χαμηλα ποσοστά εμβολιασμού αλλά και την πίεση στα νοσοκομεία.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης αμέσως μετά την χτεσινή αναήψη των καθηκόντων του σύμφωνα με την ΕΡΤ ζήτησε στην επιστημονική συμβολή του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Στο επίκεντρο η συζήτηση για την αντιμετώπιση της μεγάλης έξαρσης των λοιμώξεων του αναπνευστικού και της COVID-19 αλλά και τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών.

Εκτός από τον Καθηγητή Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας ΕΚΠΑ Σωτήρη Τσιόδρα συμμετείχε και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Ο νέος υπουργός Υγείας , σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού με το καινούργιο εμβόλιο καθώς θα έπρεπε να είχαν εμβολιαστεί περισσότεροι από 3 εκατομμύρια άνθρωποι, ηλικίας άνω των 60 ετών και πάσχοντες από χρόνια νοσήματα ανεξαρτήτως ηλικίας. Ωστόσο, το σύνολο των εμβολιασμών δεν ξεπερνά τις 200.000 συμπεριλαμβομένων των ραντεβού των τελευταίων ημερών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σωτήρης Τσιόδρας ενημέρωσε τον κ. Γεωργιάδη και την κυρία Αγαπηδάκη ότι δεν υπάρχει στην παρούσα φάση πίεση στο σύστημα Υγείας και επίσης αναφέρθηκε σε «καλό ισοζύγιο» εισαγωγών και εξιτηρίων στα νοσοκομεία, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι σε κίνδυνο οι ανεμβολίαστοι ηλικιωμένοι και οι πάσχοντες από υποκείμενα νοσήματα.

Γεωργιάδης: Η σύμπτωση της γρίπης και η αναζωπύρωση της COVID-19 έχει δημιουργήσει το πρόβλημα
Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 ο κ. Γεωργιάδης, έδωσε αναλυτικά στοιχεία για τους εμβολιασμούς. «Κατ’ αρχάς, να πω για να μη δημιουργούμε στον κόσμο ανησυχία. Πέρυσι, δηλαδή όλο το 2022, είχαμε 120.000 εμβολιασμούς για Covid. Το 2023 ξεπεράσαμε τις 177.000 και έχουμε ήδη για τον Ιανουάριο 42.460 κλεισμένα ραντεβού, άρα πάμε σε εμβολιασμούς κυρίως ευάλωτων συμπολιτών, καλύτερα από πέρυσι. Επίσης κάτι σημαντικό, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 15νθημερου των εορτών, δηλαδή 18/12 με 1/1 πέρυσι είχαμε 120 διασωληνωμένους, φέτος 49. Πέρυσι είχαμε 339 θανάτους, φέτος 140. Το λέω γιατί υπάρχει μια εικόνα γενικευμένης καταστροφής. Δεν υπάρχει».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία οφείλεται στην φετινή συνύπαρξη της γρίπης με την COVID-19. «Αυτό που υπάρχει είναι η σύμπτωση της γρίπης Η1Ν1 με την αναζωπύρωση του Covid και αυτό οδηγεί σε περισσότερες εισαγωγές, σε περισσότερη πίεση στα νοσοκομεία. Όμως η κατάσταση είναι απολύτως υπό έλεγχο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook