Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών αποτελεί έτσι σήμερα, τον πρώτο νοσοκομειακό Όμιλο στην Ευρώπη που εντάσσεται στο Διεθνές Δίκτυο Συνεργαζόμενων Νοσοκομείων του Imperial College Healthcare.

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών προχώρησε στη σύναψη διεθνούς συμφωνίας ενώνοντας δυνάμεις με το κορυφαίο παγκοσμίως σε επιστήμη εμπειρία και τεχνογνωσία ίδρυμα ImperialCollegeHealthcareNHSTrust. Η συμφωνία είναι αποτέλεσμα μακράς προετοιμασίας και συνεργασίας μεταξύ των δυο κορυφαίων ιδρυμάτων.

Συγκεκριμένα ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών Δρ. Βασίλειος Γ. Αποστολόπουλος και ο ομόλογός του στο ImperialCollege HealthcareProfessorTimOrchardεπισφράγισαν την συμφωνία σε μια σεμνή δημόσια τελετή  στο ιστορικό κυβερνητικό κτίριο OldAdmiraltyBuilding στην καρδιά του  Whitehall. Παρόντες στην τελετή ήταν ο πρέσβης της Ελλάδος στη Μεγάλη Βρετανία κ. Ιωάννης Τσαούσης και ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου ο υπουργός Εμπορίου Λόρδος Malcolm Offord.

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών αποτελεί έτσι σήμερα, τον πρώτο νοσοκομειακό Όμιλο στην Ευρώπη που εντάσσεται στο Διεθνές Δίκτυο Συνεργαζόμενων Νοσοκομείων του ImperialCollegeHealthcare. Τα δύο κορυφαία ιδρύματα θα ανταλλάσσουν εμπειρία, εξειδίκευση, ιατρική τεχνογνωσία και γνώση, προωθώντας τον κοινό σκοπό της παροχής ιατρικής αριστείας και κορυφαίων υπηρεσιών παγκοσμίως.

Κατά την Υπογραφή, ο Εκπρόσωπος της Βρετανικής Κυβέρνησης, υπουργός Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου, Λόρδος MalcolmOfford, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αποτελεί μία κομβική συμφωνία και για τις δύο χώρες, καθώς μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλο σε θέματα ιατρικής αριστείας και ανταλλάσσουμε βέλτιστες πρακτικές. Συνεργαζόμενοι με διεθνείς εταίρους αναπτύσσουμε ικανότητες, ανταλλάσσουμε γνώση, διαμοιράζουμε τεχνολογία, χτίζουμε ανθεκτικότητα, ενισχύουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας και αναβαθμίζουμε τα standards. Δουλεύοντας μαζί, εξελίσσουμε τα κλινικά πρωτόκολλα, τις θεραπευτικές μεθόδους και αναβαθμίζουμε συνολικά την ποιότητα της παρεχόμενης φροντίδας τόσο εθνικά όσο και διεθνώς».

από αριστερά: Λόρδος MalcolmOfford, υπουργός Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου, Καθηγητής TimOrchard, Διευθύνων Σύμβουλος του ImperialCollegeHealthcare, Δρ. Βασίλειος Γ. Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, κ. Ιωάννης Τσαούσης, πρέσβης της Ελλάδος στο Ηνωμένο Βασίλειο

Από την πλευρά του Imperial College Healthcare, ο Διευθύνων Σύμβουλος, Καθηγητής Tim Orchard, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Αποτελεί μία πολύ σημαντική συμφωνία για εμάς, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συμμαχούμε με τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, που αναγνωρίζουμε ως έναν κορυφαίο πάροχο υγείας, με εξαιρετική επιστημονική έρευνα και εξειδίκευση».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, σημείωσε: «Η συμμαχία με το ImperialCollegeHealthcare και η τιμή να αποτελούμε τον πρώτο εταίρο του δικτύου στην Ευρώπη, έχουν στρατηγική αξία για τον Όμιλό μας και την υγεία στην Ελλάδα. Είναι εξαιρετικά σημαντική η συνεργασία, η μεταφορά και η ανταλλαγή ιατρικής τεχνογνωσίας, οι πρακτικές ιατρικής αριστείας, τα θεραπευτικά πρωτόκολλα, τα guidelines και όλα αυτά βεβαίως, προς όφελος του ασθενούς».

Μέσω αυτής της συμφωνίας ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών αποκτά προνομιακή πρόσβαση σε εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες και προηγμένες εκπαιδευτικές πλατφόρμες με κορυφαίους ειδικούς που θα συνεργάζονται με τους αντίστοιχους κορυφαίους γιατρούς του Ομίλου. Τεχνογνωσία και εξειδίκευση θα ανταλλάσσεται τακτικά, βάσει του κοινού σκοπού της προαγωγής λύσεων φροντίδας υγείας που βελτιώνουν την εμπειρία του ασθενούς και των θεραπειών, ειδικά στον τομέα της ογκολογίας, αλλά και ευρύτερα. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί από την έναρξη της συνεργασίας στο νέο Διεθνές Ογκολογικό Κέντρο του Ομίλου Ιατρικού στη Θεσσαλονίκη, που θα εγκαινιαστεί σύντομα και θα καταστεί σημείο αναφοράς για την Ευρώπη και την Μέση Ανατολή.

Η συμφωνία με το ImperialCollegeHealthcareNHStrust(μοναδικό ακαδημαϊκό συνεργάτη του ΙmperialCollegeLondon που κατατάσσεται 4ο στα 10 καλυτέρα πανεπιστήμια  στον τομέα της υγείας παγκοσμίως) αντανακλά και υπογραμμίζει τον στρατηγικό προσανατολισμό του Ομίλου. Ταυτόχρονα, αναδεικνύει τη σταθερή και διαχρονική δέσμευση του Ομίλου στην παροχή καινοτόμων και ποιοτικών υπηρεσιών υγείας με επίκεντρο τον άνθρωπο, επιβεβαιώνοντας την πρωτοπορία του μεγαλύτερου ελληνικού Ομίλου υγείας της χώρας.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook