Πέθανε η 62χρονη που νοσηλευόταν στο Τζάνειο μετά από λάθος μετάγγιση αίματος – Έγινε δωρεά των οργάνων της
Η γυναίκα έδινε μάχη να κρατηθεί στη ζωή από τις αρχές Ιουνίου - Είχε υποστεί πολυοργανική ανεπάρκεια από λάθος στη μετάγγιση αίματος
Πέθανε χθες το βράδυ η 62χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στο Τζάνειο, μετά από τη λάθος μετάγγιση αίματος. Σύμφωνα με την ΕΡΤ έγινε δωρεά των νεφρών και των κερατοειδών της.
Τα εγκεφαλικά τεστ στα οποία υποβλήθηκε το Σαββατοκύριακο, έδειξαν ότι είναι εγκεφαλικά νεκρή και ξεκίνησε η διαδικασία λήψης των μοσχευμάτων.
Υπενθυμίζεται πως η 62χρονη έδινε μάχη για τη ζωή της στο Τζάνειο Νοσοκομείο, μετά από μετάγγιση που δεν χρειαζόταν, και μάλιστα με αίμα διαφορετικής ομάδας από τη δική της.
Η 62χρονη εισήχθη στο Τζάνειο με ελαφρύ εγκεφαλικό, το οποίο θα αντιμετωπιζόταν συντηρητικά στην Νευρολογική κλινική. Λίγες ώρες αργότερα, τα ξημερώματα της Τετάρτης 4 Ιουνίου, ένας από τους 3 νοσηλευτές που είχαν βάρδια της έκανε κατά λάθος μετάγγιση αίματος, αντί να το χορηγήσει σε άλλη ασθενή στον ίδιο θάλαμο.
Η ασθενής δεν είχε καμία ένδειξη για μετάγγιση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το λάθος προήλθε από σύγχυση του νοσηλευτή.
Ο νοσηλευτής έχει τεθεί σε υποχρεωτική αργία έως ότου διερευνηθεί το περιστατικό, ενώ σε βάρος του η εισαγγελία Πειραιά έχει σχηματίσει δικογραφία για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης από αμέλεια.
Τις τελευταίες μέρες, η υγεία της είχε επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο, ενώ οι γιοι της 62χρονης έχοντας ενημερωθεί για την επιδείνωση της υγείας της, εξέφρασαν την επιθυμία τους να γίνει δωρεά των οργάνων της μητέρας τους, εφόσον η κατάσταση κριθεί μη αναστρέψιμη, κάτι που τελικά έγινε .
Ολες οι Ειδήσεις
- Δημοσκόπηση GPO: Στις 12,6 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου – Το 81,7% κρίνει αρνητικά το ΠΑΣΟΚ ως αξιωματική αντιπολίτευση
- Φιορεντίνα – ΑΕΚ 0-1: Θρίαμβος της Ένωσης στη Φλωρεντία με ιστορικό «διπλό»
- Παναθηναϊκός – Στουρμ Γκρατς 2-1: O Καλάμπρια του χάρισε τρίποντο εκτόξευσης
- ΠΑΟΚ – Μπραν 1-1: Χαμένη ευκαιρία για τρίποντο στο Europa League, οι Νορβηγοί ισοφάρισαν στο 89′
- Η άφιξη του Πάπα Λέοντος στην Κωνσταντινούπολη – Ο πρώτος Ποντίφικας που επισκέπτεται την ιστορική Νίκαια (βίντεο)
- Snik: Θα γίνει πατέρας για πρώτη φορά – Έγκυος η σύντροφός του, Μάρτα (Φωτογραφίες& Βίντεο)
- Σαλαμίνα: «Ήταν ένα πολύ καλά οργανωμένο έγκλημα», λέει η κόρη της 75χρονης που δολοφονήθηκε από τη νύφη της – «Δεν πιστεύω ότι μετάνιωσε, κόλπο η συγνώμη της» (βίντεο)
- Συνελήφθη γιος γνωστού πολιτικού μετά από περιπετειώδη καταδίωξη στη Νέα Ερυθραία – Βίντεο ντοκουμέντο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook