Ιεράπετρα: Συνδέονται με το εμβόλιο της AstraZeneca οι θρομβώσεις του 35χρονου
Νέα θρόμβωση, η δεύτερη μέσα σε λίγες μέρες, εμφανίστηκε στον 35χρονο που νοσηλεύεται μετά τον εμβολιασμό του.
Επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες που είχαν από την πρώτη στιγμή, τόσο οι γιατροί στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας όσο και του ΠΑΓΝΗ, για την συσχέτιση εμφάνισης της –διπλής όπως αποδείχτηκε- θρόμβωσης στον 35χρονο από την Ιεράπετρα, μετά τον εμβολιασμό του με το σκεύασμα της AstraZeneca στις 29 Απριλίου.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο neakriti.gr, ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, «τα αποτελέσματα των ειδικών εξετάσεων αίματος (Platelet Factor 4 ή PF4) που είχαν σταλεί στην Αθήνα επιβεβαίωσαν τις υποψίες μας, για συσχέτιση της εμφάνισης θρομβώσεων με το εμβόλιο».
Παράλληλα, ο κ. Χαλκιαδάκης ανέφερε πως το συγκεκριμένο περιστατικό είναι «ιδιαίτερα σπάνιο», καθώς όχι μόνο επρόκειτο για άνδρα ενώ διεθνώς έχουν καταγραφεί θρομβώσεις κυρίως σε γυναίκες, αλλά το συγκεκριμένο περιστατικό αφορά εμφάνιση «θρόμβωσης στο αρτηριακό και όχι στο φλεβικό σκέλος, φαινόμενο ιδιαίτερα σπάνιο».
Ο κ. Χαλκιαδάκης τόνισε αναφορικά με την εμφάνιση και δεύτερης θρόμβωσης, αυτή την φορά στην αριστερή καρωτίδα, πως βρέθηκε κατά την εξέταση από γιατρό και αποφάσισαν «για προληπτικούς λόγους να υποβληθεί σε χειρουργείο για την αφαίρεση της», καθώς ο 35χρονος δεν «είχε εμφανίσει κάποιο σύμπτωμα».
Όπως αποκάλυψε ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ, ο 35χρονος Αλέξανδρος είναι καλά στην υγεία του.
Το ιστορικό
Ο 35χρονος ιδιωτικός υπάλληλος από την Ιεράπετρα, ο οποίος είχε κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca στις 29 Απριλίου στο εμβολιαστικό κέντρο του Αγίου Νικολάου, διακομίστηκε το πρωί της Δευτέρας στο ΠΑΓΝΗ με παράλυση από θρόμβωση στο αριστερό του πόδι και εισήχθη επειγόντως στην αγγειοχειρουργική κλινική για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση του, με τους θεράποντες ιατρούς να κρίνουν πως έπρεπε να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργείο.
Η υγεία του νεαρού, πρώην αθλητή, εξελίχθηκε θετικά καθώς η επέμβαση είχε επιτυχία με την κυκλοφορία του αίματος στο αριστερό πόδι να αποκαθίσταται.
Συγκεκριμένα, εξήχθη με επιτυχία ο θρόμβος από το αριστερό άκρο και ελήφθησαν δείγματα για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις προκειμένου να αποφασιστεί και η ενδεδειγμένη θεραπεία.
Το μεσημέρι του Σαββάτου όμως, διαπιστώθηκε – τυχαία κατά την εξέταση, καθώς ο 35χρονος δεν είχε συμπτώματα – και νέα θρόμβωση, αυτή την φορά στην αριστερή καρωτίδα με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε νέο πολύωρο χειρουργείο, το οποίο στέφθηκε με επιτυχία, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.
Ολες οι Ειδήσεις
- To «Χωριάτικο»: Ολοκλήρωσε την απολογία του ο Άγγελος Γιαννακόπουλος – Ισχυρίζεται φορολογικές παραβάσεις , αρνείται την απάτη
- Ανοίγουν τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου τα σχολεία της Γκράβας αλλά χωρίς θέρμανση – Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Αθηναίων
- Κεφαλογιάννη – Μάτσας: Απορρίφθηκε η έφεση της υπουργού για αποκλειστική επιμέλεια των παιδιών τους – Παραμένει η συνεπιμέλεια
- Παρέμβαση Μητσοτάκη στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με τον χάρτη του τουρκολιβυκού μνημονίου: «Είναι παράνομο, η γεωγραφία δεν μπορεί να ξαναγραφτεί»
- Βασίλης Μπισμπίκης: Έχει γενέθλια και τα γιόρτασε – Η τούρτα και η αφιέρωση
- Πώς περιγράφεται το Allwyn | McLaren Racing LIVE IN ATHENS σε μόλις τρεις λέξεις;
- Under The Greek Sun: Λαμπερή πρεμιέρα στην Αθήνα με επώνυμες παρουσίες και ισχυρό κοινωνικό μήνυμα
- Η Ελένη Μενεγάκη έκλεισε τα 57: Οι οικογενειακές φωτογραφίες και η ευχή του γιου της, Άγγελου Λάτσιου
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook