Χρειάζεται μόνο μια «μικροδιόρθωση» για να σταματήσουν οι θρομβώσεις, ισχυρίζεται επιστημονική ομάδα από τη Γερμανία.

Ο Rolf Marschalek, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Γκέτε στη Φρανκφούρτη υποστηρίζει ότι η μελέτη του έδειξε πως το πρόβλημα βρίσκεται στους φορείς του αδενοϊού που χρησιμοποιούν τα εμβόλια…

Η επιστημονική του ομάδα, εκτιμά ότι χρειάζεται μόνο μια «μικροδιόρθωση» προκειμένου να σταματήσει μια και καλή η συγκεκριμένη παρενέργεια.

Τα συγκεκριμένα εμβόλια στέλνουν την πρωτεΐνη-ακίδα στον πυρήνα του κυττάρου και όχι στο κυτταρικό υγρό που βρίσκεται μέσα στο κύτταρο και όπου ο ιός παράγει κανονικά πρωτεΐνες. Μόλις βρεθούν στον πυρήνα, τμήματα της πρωτεΐνης-ακίδας είτε σπάνε σε κομμάτια, είτε χωρίζονται και δημιουργούν παραλλάξεις που δεν μπορούν να συνδεθούν με την κυτταρική μεμβράνη όπου εξελίσσεται η διαδικασία ανοσοποίησης. Έτσι, οι πρωτεΐνες-ακίδες διαχέονται στο σώμα, προκαλώντας θρομβώσεις σε περίπου έναν στους 100.000 ανθρώπους.

Η συγκεκριμένη παρενέργεια έχει εμφανιστεί σε 309 ανθρώπους από τα 33 εκατ. που έκαναν το εμβόλιο της AstraZeneca και της Johnson & Johnson στη Βρετανία, προκαλώντας 56 θανάτους. Στην Ευρώπη, 142 άτομα έχουν παρουσιάσει θρόμβωση από τα 16 εκατομμύρια που έκαναν το εμβόλιο της AstraZeneca.

Η Johnson & Johnson έχει ήδη επικοινωνήσει με το εργαστήριο του καθηγητή. Το εμβόλιο της συγκεκριμένης φαρμακοβιομηχανίας προκαλεί σε μικρότερο ποσοστό την παρενέργεια… Στις ΗΠΑ, μόλις οκτώ από τους 7,4 εκατομμύρια ανθρώπους που εμβολιάστηκαν με Johnson & Johnson ανέφεραν τη σπάνια παρενέργεια.

Η Johnson & Johnson ανέφερε: «Στηρίζουμε τις συνεχιζόμενες έρευνες και αναλύσεις αυτής της σπάνιας παρενέργειας και συνεργαζόμαστε με ειδικούς παγκοσμίως και τις υγειονομικές αρχές. Ελπίζουμε να μπορέσουμε να ξαναδούμε και να μοιραστούμε τα δεδομένα μόλις είναι διαθέσιμα».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook