«Η μετάλλαξη Δέλτα προσβάλλει και τους εμβολιασμένους κατά του κορωνοϊού και δεν πρέπει να την υποτιμούν», δήλωσε ο Νίκος Καπραβέλος.

Γεγονός είναι ο πρώτος θάνατος πλήρως εμβολιασμένου, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, που προσβληθηκε από κορωνοϊό με τη μετάλλαξη Δέλτα.

Το δυσάρεστο περιστατικό συνέβη στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», στη Θεσσαλονίκη και το γνωστοποίησε ο διευθυντής της ΜΕΘ, Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας, σε πρωινή εκπομπή του Open.

«Έχουμε τον πρώτο θάνατο ασθενούς, πλήρως εμβολιασμένου, στη Μονάδα μου. Είναι μια από τις εξαιρέσεις», είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως ο άτυχος άνδρας δεν είχε υποκείμενα νοσήματα.

Όπως αποκάλυψε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, πρόκειται για έναν 70χρονο που είχε εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Pfizer, ο οποίος κόλλησε κορονοϊό και νοσηλευόταν με βαρύτατη πνευμονία.
Ανέφερε δε πως πρόκειται για έναν οδοντίατρο, διπλά εμβολιασμένο, που έπαιρνε όλα τα μέτρα, όμως η μετάλλαξη Δέλτα τον νίκησε.

«Ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος είχε συμμορφωθεί πλήρως με τα υγειονομικά πρωτόκολλα», πρόσθεσε.

Ο κ. Καπραβέλος τόνισε πως «δεν πρέπει να θεοποιούμε τους εμβολιασμένους, πρέπει κι αυτοί να προσέχουν», ενώ ξεκαθάρισε πως οι εμβολιασμοί παραμένουν το πιο ισχυρό όπλο που έχουμε κατά του κορωνοϊού. «Η μετάλλαξη Δέλτα προσβάλλει και τους εμβολιασμένους, βέβαια σε μικρότερο βαθμό, ενώ δεν νοσούν βαριά σε πολύ μεγάλο ποσοστό».

Επισήμανε, μάλιστα, ότι όταν επιστρέψουν όλοι οι εκδρομείς, με την υπερ-μεταδοτικότητα που βλέπουμε, με μια θερμοκρασία που δεν ευνοεί τον ιό, «καταλαβαίνετε τι θα συμβεί όταν πέσει η θερμοκρασία» και μπούμε σε κλειστούς χώρους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook