Οι ερευνητές της Pfizer, επικαλέστηκαν τα «δεδομένα του Ισραήλ» που δείχνουν ότι η τρίτη δόση αποκαθιστά την προστασία από τη μόλυνση στο 95%.

«Τα δεδομένα από το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες υποδηλώνουν ότι τα ποσοστά λοιμώξεων αυξάνονται σε άτομα που εμβολιάστηκαν νωρίτερα» και συνεπώς η αποτελεσματικότητα του εμβολίου μειώνεται με την πάροδο του χρόνου, σύμφωνα με την Pfizer, η οποία ενημέρωσε την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ότι η τρίτη δόση αποκαθιστά την προστασία από τη μόλυνση στο 95%.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει την διαδικασία ενισχυτικών δόσεων έως τις 20 Σεπτεμβρίου , αλλά ο οργανισμός FDA αρνήθηκε να λάβει θέση, επικαλούμενος έλλειψη επαληθευμένων δεδομένων, ενώ η Pfizer ζητά έγκριση για την διαδικασία της τρίτης δόσης σε άτομα 16 ετών και άνω στις ΗΠΑ.

Οι ερευνητές της Pfizer, επικαλέστηκαν τα «δεδομένα του Ισραήλ» που δείχνουν ότι η τρίτη δόση αποκαθιστά την προστασία από τη μόλυνση στο 95%.

Η μείωση της αποτελεσματικότητας οφείλεται «κυρίως στη μείωση των ανοσολογικών αποκρίσεων του εμβολίου με την πάροδο του χρόνου» και όχι στη μετάλλαξη Δέλτα, ανέφεραν οι ερευνητές της Pfizer.

Χρησιμοποιώντας ομάδα 300 εθλεοντών από 18 έως 55 ετών η Pfizer παρέθεσε σχετικά με τις παρενέργειες της τρίτης δόσης:

το 63,7% αντιμετώπισαν κόπωση (61,5% στη δεύτερη δόση)
το 48,4% είχε πονοκεφάλους (54% στην δεύτερη δόση) και το 39,1% αισθάνθηκε μυϊκό πόνο.
το 29,1% των εμβολιασμένων με τρίτη δόση εμφάνισε ρίγη,
ενώ το 25,3% αισθάνθηκε πόνο στις αρθρώσεις.
Οι αναφορές για πυρετό μειώθηκαν 8,7% από 16,4% στη δεύτερη δόση.

ertnews

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook