Κορωνοϊός – «Πράσινο φως» για το πρώτο χάπι – Ξεκινά η χορήγησή του [βίντεο]
Η ρυθμιστική Αρχή για τα φάρμακα του Ηνωμένου Βασιλείου έδωσε την πρώτη έγκριση στο χάπι της Merck κατά του κορωνοϊού, ένα φάρμακο που έχει χαρακτηριστεί από ειδικούς σε ζητήματα δημόσιας Υγείας ως σημαντικό νέο εργαλείο στη μάχη ενάντια στην πανδημία.
Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Merck δήλωσε ότι η Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας χορήγησε άδεια για το φάρμακο με όνομα Lagevrio για ήπια έως μέτρια συμπτώματα Covid.
Πρόκειται, ουσιαστικά, για το πρώτο «πράσινο φως» που παίρνει το molnupiravir, μια εύκολη στη χορήγηση θεραπεία που μείωσε στο μισό τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου από Covid-19 για άτομα με ήπια ή μέτρια συμπτώματα, κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών.
Εν αντιθέσει με τις βρετανικές Αρχές, οι ρυθμιστικές Αρχές σε ΗΠΑ και ΕΕ αξιολογούν ακόμα το φάρμακο της Merck, για το οποίο έχουν αυξηθεί οι παραγγελίες από τις κυβερνήσεις από τότε που δημοσιεύθηκαν τα θετικά αποτελέσματα της φάσης 3 των κλινικών δοκιμών τον περασμένο μήνα.
Στην πρώτη αντίδρασή του, ο διευθύνων σύμβουλος της Merck χαρακτήρισε την αδειοδότηση του molnupiravir ως ένα σημαντικό επίτευγμα για την εταιρεία.
«Πιστοί στην αποστολή μας να σώσουμε ζωές, θα συνεχίσουμε να κινούμαστε με αυστηρότητα και ταχείς ρυθμούς ώστε το molnupiravir να μπορεί να διατεθεί σε ασθενείς σε όλο τον κόσμο όσο το δυνατόν γρηγορότερα» είπε.
Το ρεπορτάζ από το MEGA:
Ολες οι Ειδήσεις
- Ιάσονας Αποστολόπουλος κατά Καρυστιανού για την τραγωδία στη Χίο: Είναι αυτά τα παιδιά εισβολείς; Οφείλετε να ανασκευάσετε
- Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Γιόρτασε τα γενέθλια της με τον σύντροφο της και φίλους – Η τούρτα με τα πετράδια
- Άννα Στρατινάκη για την υπόθεση Παναγόπουλου: Συκοφαντικές αναφορές, δεν διαχειριζόμουν κονδύλια από το 2021 έως το 2024 , είχα συμβουλευτικό ρόλο
- «Έπρεπε να τον αφήσω να πεθάνει και αντί να μου πουν ευχαριστώ με κατηγορούν», λέει ο γιατρός του Ιπποκράτειου που καταδικάστηκε για φακελάκι (βίντεο)
- Ποινική δίωξη για το κακούργημα της κατασκοπείας υπέρ της Κίνας ασκήθηκε στον 54χρονο σμήναρχο – Τέθηκε σε διαθεσιμότητα και κρατείται – Το κρυφό κινητό και το δεύτερο πρόσωπο-κλειδί
- Ιωάννα Τούνη: “Μου έκανε παρατήρηση η αστυνομία του Ριάντ για το φόρεμα μου” – Βίντεο
- «Φως στο Τούνελ»: Νέα ντοκουμέντα για την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας – Τρέϊλερ
- «MEGA Stories»: Νίκος Ξυλούρης – Η φωνή που έγινε ψυχή ενός λαού – Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου – Τρέϊλερ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook