Χάπι για κορωνοϊό της Pfizer: Μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου κατά 89%
Το πειραματικό χάπι που ανέπτυξε η Pfizer για τον κορωνοϊό μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου κατά 89% στους ασθενείς υψηλού κινδύνου που μολύνθηκαν πρόσφατα, ανακοίνωσε η φαρμακοβιομηχανία.
Όπως μεταδίδει το Bussiness Insider η εξέλιξη αυτή αυξάνει την πιθανότητα να υπάρχουν σύντομα πολλά διαθέσιμα χάπια κατά της COVID-19 για τους ασθενείς, καθώς και η φαρμακοβιομηχανία Merck πρόσφατα ανακοίνωσε τα θετικά αποτελέσματα για το χάπι που έχει αναπτύξει για τον κορωνοϊό, το molnupiravir. Οι θεραπείες φαίνεται πως θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας συμπληρωματικά με τον εμβολιασμό, καθώς θα μειώσουν τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης για τους ανθρώπους που μολύνονται από τον ιό.
«Είναι κοντά μας πια η δυνατότητα να σταματήσουμε να ζούμε με φόβο», δήλωσε στο Insider ο επικεφαλής επιστημονικός διευθυντής της Pfizer Μικαέλ Ντόλστεν.
«Θα σπάσει ο φόβος, θα μειωθεί η τεράστια επιβάρυνση των νοσοκομείων, ενώ ο κίνδυνος να μολυνθείς και να καταλήξεις σε νοσοκομείο ή να πεθάνεις θα γίνεται στατιστικά όλο και μικρότερος και σχεδόν ανύπαρκτος» πρόσθεσε. «Είναι μια τεράστια ιατρική πρόοδος για την ανθρωπότητα».
Η Pfizer θα παράξει πάνω από 180.000 πλήρεις θεραπείες έως τα τέλη του 2021 και τουλάχιστον 50 εκατ. το 2022. Εκπρόσωπος της εταιρίας ανέφερε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες για την αύξηση της παραγωγής και τα νούμερα αυτά θα επικαιροποιηθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, στη μελέτη συμμετείχαν 774 ενήλικες που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου για σοβαρή νόσηση από κορωνοϊό και μολύνθηκαν πρόσφατα. Τυχαία τους χορηγήθηκε το χάπι της Pfizer ή ψευδοφάρμακο (placebo). Λιγότερο από 1% από εκείνους που έλαβαν το φάρμακο της Pfizer νοσηλεύτηκαν ενώ κανείς δεν πέθανε. Στην ομάδα που έλαβε το placebo, περίπου το 7% νοσηλεύτηκαν και 10 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους.
Συμπερασματικά, ο κίνδυνος νοσηλείας ή θανάτου μειώθηκε κατά 89% για ασθενείς που έλαβαν το χάπι της Pfizer τρεις ημέρες μετά την εκδήλωση συμπτωμάτων κορωνοϊού. Για εκείνους που πήραν το φάρμακο μέσα σε πέντε ημέρες από την εκδήλωση των συμπτωμάτων, τα οφέλη ανήλθαν σε 85% ανέφερε ο Ντόλστεν. Και στις δύο περιπτώσεις, το φάρμακο προσέφερε 100% προστασία από θάνατο.
Ολες οι Ειδήσεις
- Πλήθος κόσμου, ένστολοι και άρματα στο κέντρο της Αθήνας στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου (βίντεο)
- Κλείσιμο αμερικανικών βάσεων, τέλη διέλευσης στα Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν θέτει αυστηρούς όρους για τον τερματισμό του πολέμου
- Η διακήρυξη του Τραμπ για την 25η Μαρτίου: Τιμούμε τη σοφία και την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού
- 25η Μαρτίου: Η έπαρση της ελληνικής σημαίας στην Ακρόπολη – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων (βίντεο)
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Σύνταγμα για την στρατιωτική παρέλαση – Πώς θα κινηθούν Μετρό και λεωφορεία
- Channel 12: Τα 14 σημεία της πρότασης Τραμπ για τερματισμό του πολέμου – Οι όροι για τον εμπλουτισμό ουρανίου, το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ και τα οικονομικά ανταλλάγματα
- Βίκυ Σταυροπούλου & Καίτη Γαρμπή υποκλίθηκαν στη δουλειά του Χάρη Λεμπιδάκη και στη λάμψη της Φαίης Θεοχάρη
- «Επέτειος»… «ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ» Τετάρτη 25 Μαρτίου στις 21.00, στον ΣΚΑΪ – Τρέϊλερ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook