Την είδηση που πρώτα έβγαλαν τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης της Κρήτης για κρούσμα ηπατίτιδας σε βρέφος 14 μηνών, στο Ηράκλειο διέψευσε κατηγορηματικά η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Λένα Μπορμπουδάκη.

Δεν επιβεβαιώνεται κανένα ύποπτο κρούσμα οξείας ηπατίτιδας σε νοσοκομείο της Κρήτης, ανέφεραν στην ΕΡΤ οι διοικητές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, Χαλκιαδάκης Γιώργος, και του Βενιζελείου Νοσοκομείου, Τερζάκης Κωνσταντίνος.

Την είδηση που πρώτα έβγαλαν τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης για κρούσμα σε βρέφος 14 μηνών, διέψευσε κατηγορηματικά μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου και η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Λένα Μπορμπουδάκη.
Σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητη η εγρήγορση των πολιτών όχι όμως ο πανικός, ενώ είναι γνωστό ότι το τελευταίο διάστημα, κύκλοι αντιεμβολιαστών προσπαθούν, διασπείροντας ανυπόστατες ειδήσεις, να συσχετίσουν την οξεία ηπατίτιδα με την covid-19 και τον εμβολιασμό.

Σημειώνεται πως η διεθνής ιατρική κοινότητα έχει τεθεί σε γενικότερο συναγερμό μετά τον εντοπισμό σε Ευρώπη και ΗΠΑ δεκάδων κρουσμάτων ηπατίτιδας άγνωστης προέλευσης σε μικρά παιδιά, έτσι ερευνάται διεξοδικά κάθε ύποπτο κρούσμα, όπως φαίνεται να συνέβη και στην περίπτωση του βρέφους από την Κρήτη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook