Μην έχετε καθόλου άγχος αν πίνετε πάνω από 2 κούπες καφέ.

Τα καλά νέα για τους λάτρεις του καφέ , φέρνει μεγάλη έρευνα  από Ισπανικό Νοσοκομείο, σύμφωνα με την οποία μπορούμε να πίνουμε και 4 καφέδες την ημέρα , κάτι που μειώνει τον κίνδυνο θνησιμότητας .

Συγκεκριμένα, μία νέα έρευνα που παρουσιάστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση του Καρδιολογικού Συνεδρίου αποκάλυψε πως η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας καφέ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου.

Οι ερευνητές συγκέντρωσαν στο νοσοκομείο Navarra στη Παμπλόνα της Ισπανίας 20.000 άτομα, τα οποία και παρακολούθησαν για δέκα ολόκληρα χρόνια.

Όσοι έπιναν τουλάχιστον τέσσερις κούπες καφέ την ημέρα είχαν ποσοστό θανάτου κατά 64% χαμηλότερο από όσους δεν έπιναν ποτέ καφέ ή το έκαναν σπάνια.

Παράλληλα, όσοι συμμετέχοντες ήταν πάνω από 45 χρονών και έπιναν δύο επιπλέον καφεδάκια την ημέρα είχαν ποσοστό θανάτου κατά 30% χαμηλότερο από τους υπόλοιπους.

Σύμφωνα με την Δρ. Adela Navarro, καρδιολόγο στο Νοσοκομείο της Ναβάρας, το να απολαμβάνεις το αγαπημένο σου ρόφημα μερικές φορές μέσα στην ημέρα είναι μια πολύ έξυπνη κίνηση. “Η έρευνά μας έδειξε ότι τέσσερις κούπες καφέ την ημέρα μπορούν να αποτελέσουν μέρος μιας υγιούς διατροφής”.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook