Θλίψη σκόρπισε στο χώρο του αθλητισμού η είδηση του θανάτου του 16χρονου πυγμάχου Βασίλη Τόπαλου , πρωταθλητή Ευρώπης, ο οποίος είχε τραυματιστεί στο κεφάλι κατά τη διάρκεια αγώνων σπάρινγκ.

«Έφυγε» το Χρυσό παιδί μας, ο χαμογελαστός Βασίλης μας, ο γεννημένος Πρωταθλητής με καρδιά από ατόφιο χρυσάφι» έγραψε στην ανακοίνωση για το θάνατο του Βασίλη Τόπαλου η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας.

O 16χρονος Βασίλης Τόπαλος, πρωταθλητής Ευρώπης στην πυγμαχία,άφησε την τελευταία πνοή μετά από νοσηλεία 2 και πλέον εβδομάδων στο Τζάνειο νοσοκομείο.

Ο νεαρός πρωταθλητής Ευρώπης θεωρείτο ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στο χώρο της πυγμαχίας με σημαντικές διακρίσεις.

Στις 16 Δεκεμβρίου την ώρα που έκανε προπόνηση ένιωσε αδιαθεσία και σταμάτησε.

Έτσι, πήγε στο μπάνιο για να ρίξει λίγο νερό στο πρόσωπό του και τότε υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο.

Από την πτώση, χτύπησε το κεφάλι του σε σκληρή επιφάνεια με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του.

Ένας συναθλητής του άκουσε τον θόρυβο από την πτώση έτρεξε να δεί τι συμβαίνει και τον βρήκε στο πάτωμα.

Ειδοποίησε τον πατέρα του πυγμάχου και τον ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου οι οποίοι με τη σειρά τους ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ που τον μετέφερε στο Τζάνειο. Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Ο 16χρονος αθλητής υπεβλήθη σε χειρουργείο στο κεφάλι και νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στην Εντατική, αλλά δεν άντεξε και άφησε την τελευταία πνοή του σήμερα (2/1), μία ημέρα μετά την ονομαστική εορτή του.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης είχε ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές να πέσει άπλετο φως σχετικά με τα πραγματικά περιστατικά, ενώ και η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας (ΕΟΠ) είχε ενημερώσει με ανακοίνωσή της πως «άμεσα θα καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, για διερεύνηση και απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών».

Η ανακοίνωση για το θάνατο του Βασίλη Τόπαλου που εξέδωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας:
«Έφυγε» το Χρυσό παιδί μας, ο χαμογελαστός Βασίλης μας, ο γεννημένος Πρωταθλητής με καρδιά από ατόφιο χρυσάφι. Ανείπωτη θλίψη για την οικογένεια της Ελληνικής Πυγμαχίας… Τα λόγια δεν είναι ικανά να εκφράσουν αυτό που αισθανόμαστε, είμαστε όλοι συντετριμμένοι. Βασίλη μας άφησες πολύ νωρίς. Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη και νοσταλγία. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει. Θα είσαι για πάντα στις καρδιές μας».

Υποτροφία από την ΕΟΠ
Ψήφισμα για το θάνατο του 16χρονου Βασίλη Τόπαλου, εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΠ (Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας) λαμβάνοντας υπόψη την υψηλή και αψεγάδιαστη πορεία του λαμπρού αθλητή στην Ελλάδα (πρωταθλητής Ευρώπης στην πυγμαχία).

Μεταξύ άλλων, η Ομοσπονδία θα καθιερώσει μόνιμη, ετήσια υποτροφία με το όνομα του αδικοχαμένου εφήβου, και θα την προσφέρει σε φοιτητή των ΤΕΦΑΑ.

Συγκεκριμένα αποφάσισε τα εξής:
• Να αποσταλεί συλλυπητήρια επιστολή στην οικογένειά του.
• Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του.
• Τα έξοδα της κηδείας του αποβιώσαντος να καλυφθούν με δαπάνη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας.
• Να καθιερώσει μόνιμη, ετήσια υποτροφία με το όνομα του και να την προσφέρει σε φοιτητή των ΤΕΦΑΑ, που θα επιλέγει η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας.
• Να διοργανωθεί Διεθνές Τουρνουά Πυγμαχίας Βασίλειος Τόπαλος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook