Ο Παναθηναϊκός γνώρισε βαριά ήττα από την Μπασκόνια μέσα στο κλειστό του ΟΑΚΑ, για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να μπει δυνατά στο παιχνίδι, προσπάθησε να ελέγξει τον ρυθμό και ταυτόχρονα να αποκτήσει τα ηνία του αγώνα. Όμως η εξέλιξη είχε τον… χαρακτήρα «τρίποντο, εσείς; Τρίποντο και εμείς!» Και κάπως έτσι οι «πράσινοι» ουδέποτε μπόρεσαν να ανοίξουν την ψαλίδα της διαφοράς. Μπορεί να ήταν εύστοχοι, αλλά οι Βάσκοι ήταν… ακόμα πιο εύστοχοι έξω από τη γραμμή των 6.75 μέτρων. Ο Ακίλε Πολονάρα το έβλεπε «βαρέλι», ο Χένρι συνδύασε «δημιουργία» και σκορ και οι δύο ομάδες (μετά το αρχικό 6-2) πήγαιναν πόντο-πόντο μέχρι να κάνει η Μπασκόνια ένα επιμέρους 9-3 μετατρέποντας το 18-16 σε 21-25 με τη λήξη της πρώτης περιόδου (21-25).

Ένα διάστημα όπου η ισπανική ομάδα μέτρησε 5/5 τρίποντα (!) χωρίς να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να εκμεταλλευτεί τη δική του ευστοχία (4/7τρ.) στο ίδιο διάστημα. Τα πράγματα όχι μόνο δεν άλλαξαν στο δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά άρχισαν να γίνονται… χειρότερα. Η ευστοχία των Βάσκων συνεχίστηκε (8/9 τρίποντα σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο), ο εξαιρετικός Πολονάρα (16π., 2/4δίπ., 4/4τρ., 3ριμπ.) βρήκε στήριγμα στον Ντράγκιτς (8π., 2/3τρ.) ενώ από τον Παναθηναϊκό, ο Ντίνος Μήτογλου είχε μετατρέψει την «πράσινη» επίθεση σε one man show έχοντας 18 πόντους με 6/7 δίποντα, 2/2 τρίποντα και 5 ριμπάουντ.

Παρόλα αυτά η Μπασκόνια εκμεταλλεύτηκε τέσσερα λάθη του «τριφυλλιού» από τα οποία πήρε ισάριθμα καλάθια στο ανοικτό γήπεδο. Λίγο-πολύ αυτή ήταν η διαφορά των δύο ομάδων στο πρώτο μισό του αγώνα, καθώς καμία από τις δύο άμυνες δεν έπαιξε κομβικό ρόλο σ’ αυτό το διάστημα. Αν συνπολογιστούν οι βολές των Βάσκων από αντιθλητικά φάουλ και τεχνικές ποινές (9/10β., στο α’) κατάφερε να προηγηθεί και με 10 πόντους διαφορά (27-37) λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνοτ (41-49).

Ούτε στην 3η περίοδο μπόρεσε ο Παναθηναϊκός να φανεί ανταγωνιστικός απέναντι στην πιο έτοιμη, καλύτερα διαβασμένη και πολύ πιο «διψασμένη» Μπασκόνια από τη στιγμή που το κίνητρο της νίκης ήταν τεράστιο. Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς ανέβασε την ένταση στην άμυνά κτης, ενώ κυκλοφορώντας εξαιρετικά τη μπάλα, έβρισκαν και καλά σουτ τα οποία φρόντισαν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο. Η διαφορά πήγε στο +15 και στο +16 πριν από το τέλος του δεκαλέπτου (59-72), με τη Μπασκόνια να έχει 11/15 τρίποντα μέχρι εκείνο το σημείο. Ο Γκεντράιτις είχε πάρει τη σκυτάλη από τον Πολονάρα και ήταν εκείνος που έκανε τη συνέχεια τη «ζημιά» στην «πράσινη» άμυνα.

Μάλιστα ο δείκτης του σκορ έφτασε και στους 20 πόντους διαφορά για τους Βάσκους (63-83 στο 34′), δείγμα των όσων έδειχναν οι δύο ομάδες στο παρκέ του κλειστού στο ΟΑΚΑ.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Όταν μια ομάδα έχει εκτός έδρας 70% στα τρίποντα με 14/20 σουτ, 54% στα δίποντα (21/39), περισσότερα ριμπάουντ, περισσότερες ασίστ και τριπλάσια κλεψίματα, είναι λογικό και επόμενο να νικήσει. Και έτσι έκανε η Μπασκόνια.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Τριάδα όνειρο οι Πολονάρα (22π., 3/5δίπ., 5/6τρ., 1/1β., 11ριμπ., 4ασ.), Γκεντράιτις (25π., 5/7δίπ., 4/6τρ., 5ασ., 4ριμπ.) και Ντράγκιτς (22π., 5/10δίπ., 3/4τρ., 3/3β.).

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Πιέρια Χένρι είχε αθόρυβα double double με 11 πόντους και 10 ασίστ.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το δεύτερο δεκάλεπτο και όταν η διαφορά πήγε στο +10 με αποτέλεσμα όλη η πλάστιγγα να πάει στη μεριά των Βάσκων.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Κακό ματς από τον Παπαπέτρου με 1/7 εντός παιδιάς.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το νέο tomahawk κάρφωμα του Μάριο Χεζόνια στο πρώτο δεκάλεπτο, ο οποίος είδε ανοικτό διάδρομο και… κατεδάφισε την μπασκέτα.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός ό,τι έκανε από το 10′ έως και το τέλος του αγώνα. Κακό μπάσκετ. Η Μπασκόνια τίποτα απολύτως.

Τα δεκάλεπτα: 21-25, 41-49, 59-72, 82-97

Πηγή: gazzetta.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook