Βαριά ήττα γνώρισε στην Αγία Πετρούπολη ο Παναθηναϊκός από τη Ζενίτ με 112-83, στο πλαίσιο της εξ αναβολής αναμέτρησης της 6ης αγωνιστικής της Euroleague.

Η Ζενίτ μπήκε με μεγάλη φόρα στο do or die γι’ αυτήν ματς και προηγήθηκε 11-0 στο ξεκίνημα, ευστοχώντας σε τρία τρίποντα (τα δύο εξ αυτών του Πάνγκος). Ο Παπαπέτρου έβαλε 5 σερί πόντους για το 11-5, ενώ ο αρχηγός του Παναθηναϊκού μείωσε και σε 18-13 στο 7ο λεπτό, φτάνοντας τους 7 πόντους. Το σκορ έγινε 21-14 με το τρίτο εύστοχο τρίποντο του Πάνγκος, που εκτελούσε συνεχώς από την περιφέρεια, ενώ ο Όγκαστ που είχε περάσει αντί του Παπαγιάννη, έκανε με 4 σερί πόντους το 23-20. Το α’ δεκάλεπτο έληξε με το τέταρτο τρίποντο του Πάνγκος και σκορ 26-22 υπέρ της Ζενίτ.

Ο Μπάρον με ένα έμμεσο και ένα άμεσο τρίποντο έγραψε το 32-24 στο ξεκίνημα του β’ δεκαλέπτου, αλλά με τον Πάνγκος να κάνει… διάλλειμα και τον Παναθηναϊκό να βελτιώνεται αισθητά στην άμυνα, η παραγωγικότητα των Ρώσων έπεσε. Έτσι οι πράσινοι κατάφεραν να μειώσουν σε 34-31 στο 15ο λεπτό με τον Παπαγιάννη και σε 41-38 αργότερα με το τρίτο κάρφωμα του εξαιρετικού στη δεύτερη περίοδο Γουάιτ.

Η Ζενίτ έτρεξε ωστόσο σε εκείνο το σημείο ένα 6-0, εκμεταλλευόμενη το μπόνους από τη γραμμή που είχε από νωρίς και τελικά πήγε στην ανάπαυλα προηγούμενη με 47-40.

Στην αρχή του δεύτερου μέρους, τα διαδοχικά τρίποντα από τις δύο ομάδες έφεραν αρχικά το 55-48, με τον Μήτογλου να μπαίνει στην επιθετική εξίσωση για το «τριφύλλι». Όμως τα διαδοχικά λάθη του Παναθηναϊκού στην επίθεση επέτρεψαν στους Ρώσους να τρέξουν ένα σερί 9-0 και να επανέλθουν μετά από ώρα σε διψήφιο προβάδισμα (61-48). Μάλιστα στο 28′ έφτασαν στο +18, με τον Πάνγκος να έχει ευστοχήσει ήδη στο έβδομο τρίποντό του και τον Μπάρον να τον μιμείται με τρεις δικές του «βόμβες».

Με τους Δίπλαρο και Βουγιούκα στη σύνθεσή του στην έναρξη της τελευταίας περιόδου και τον Νεμάνια Νέντοβιτς να «πυροβολεί» από το τρίποντο, οι «πράσινοι» μείωσαν σε 84-72 στο 33′, όντας πιεστικοί και στο πίσω μέρος του παρκέ. Σε εκείνο το σημείο ο Τσάβι Πασκουάλ κάλεσε τάιμ άουτ και με την επιστροφή των παικτών στο παρκέ άρχισε η «κατρακύλα» του Παναθηναϊκού.

Στα τελευταία 6-7 λεπτά, οι παίκτες του Κάτας όχι μόνο έκαναν διαδοχικά λάθη επιθετικά και έχασαν οποιοδήποτε σημάδι συγκέντρωσης, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις που οι αντίπαλοί τους έφυγαν στον αιφνιδιασμό βρέθηκαν να μην έχουν επιστρέψει μετά το κέντρο του γηπέδου, σε μια εικόνα πλήρους αποσύνθεσης. Η πολύ άσχημη αυτή παρουσία είχε ως αποτέλεσμα την εκτίναξη της διαφοράς στο +29 για τους Ρώσους και στους 112 πόντους παθητικό, στο τελικό 112-83.

Τα δεκάλεπτα: 26-22, 47-40, 76-60, 112-83

Πηγή: sport-fm.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook