Ο τελικός του Champions League επρόκειτο να γίνει στην Αγία Πετρούπολη αλλά μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αναμένεται να αλλάξει έδρα με απόφαση της UEFA.

Η UEFA με ανακοίνωση της καταδίκασε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, επισημαίνοντας ότι η ποδοσφαιρική κοινότητα είναι έτοιμη να «δώσει χείρα βοηθείας στον λαό της Ουκρανίας».

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή (25/2) θα συνεδριάσει η εκτελεστική της επιτροπή για να πάρει αποφάσεις. Σύμφωνα με το Athletic ο τελικός του Champions League δεν θα διεξαχθεί στην Αγία Πετρούπολη στις 28/5 και θ’ αλλάξει έδρα.

Τις ίδιες πληροφορίες για αλλαγή έδρας μεταφέρει και το Associated Press.

Aναλυτικά η ανακοίνωση της UEFA :
«Η UEFA συμμερίζεται τη σημαντική ανησυχία της διεθνούς κοινότητας για την κατάσταση ασφαλείας που αναπτύσσεται στην Ευρώπη και καταδικάζει σθεναρά τη συνεχιζόμενη ρωσική στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία.

Ως το κυβερνών σώμα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, η UEFA εργάζεται ακούραστα για την ανάπτυξη και την προώθηση του ποδοσφαίρου σύμφωνα με τις κοινές ευρωπαϊκές αξίες όπως η ειρήνη και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο πνεύμα του ολυμπιακού χάρτη.

Παραμένουμε αποφασισμένοι στην αλληλεγγύη μας με την ποδοσφαιρική κοινότητα της Ουκρανίας και είμαστε έτοιμοι να δώσουμε χείρα βοηθείας στον ουκρανικό λαό.

Αντιμετωπίζουμε αυτήν την κατάσταση με τη μέγιστη σοβαρότητα και επείγουσα ανάγκη. Οι αποφάσεις θα ληφθούν από την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA και θα ανακοινωθούν αύριο».

Επίσης και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία «καταδικάζει έντονα την παραβίαση της Ολυμπιακής Εκεχειρίας από τη ρωσική κυβέρνηση», ημέρες μετά την λήξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook