Σοκ έχει προκαλέσει ο αιφνίδιος θάνατος 13χρονου ποδοσφαιριστή μέσα στο γήπεδο στην Ερέτρια.

Ο 13χρονος ποδοσφαιριστή λιποθύμησε ενώ έτρεχε να πιάσει την μπάλα στο γήπεδο, σε αγώνα ποδοσφαίρου στο Γυμνό της Ερέτριας, την Παρασκευή το μεσημέρι.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών που έτρεξαν αμέσως πάνω του ο 13χρονος έχασε τη μάχη βυθίζοντας στο πένθος και τη θλίψη την οικογένεια του και τους συναθλητές του.

Ο άτυχος 13χρονος συμμετείχε σε τουρνουά ποδοσφαίρου μεταξύ παιδικών ομάδων στο Γυμνό της Ερέτριας. Κάποια στιγμή καθώς έτρεχε να πιάσει την μπάλα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, το παιδί έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε λιπόθυμο στο γήπεδο, προκαλώντας πανικό σε συμπαίκτες, προπονητές, γονείς και φιλάθλους.

Στο γήπεδο υπήρχε απινιδωτής και αμέσως δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου.

Το παιδί διασωληνώθηκε, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να το κρατήσουν στη ζωή. Δυστυχώς, όμως, δεν τα κατάφερε. Η ιατροδικαστική έκθεση θα δείξει τα ακριβή αίτια θανάτου του παιδιού ενώ έρευνα θα γίνει για να διαπιστωθεί εάν τηρούνταν στο γήπεδο τα πρωτόκολλα για την ασφάλεια των αθλητών.

Το άτυχο παιδί, σύμφωνα με ανάρτηση στο Facebook της Αθλητικής Ακαδημία Ερέτριας, ήταν παίκτης των ομάδων υποδομής του ΠΑΟ Ρουφ, που είχαν πάει στην Εύβοια για το καλοκαιρινό τουρνουά στην Ερέτρια.

«Λόγω του τραγικού συμβάντος πού έγινε στο γήπεδο της Γυμνού, που τόσο άδικα έφυγε από την ζωή ένα νέο παιδί, της ομάδας του ΠΑΟ ΡΟΥΦ, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του, και στην ομάδα του», αναφέρεται στην ανάρτηση.

Εύβοια: Έκαναν ΚΑΡΠΑ  αλλά δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν  

Ένας από τους γιατρούς που έπεσαν πάνω από τον 13χρονο με στόχο να του σώσουν τη ζωή, ήταν ο Γιώργος Ζέρβας, ο οποίος έκανε   μια συγκλονιστική ανάρτηση στον λογαριασμό του Facebook, μέσω της οποίας περιέγραψε την αγωνιώδη προσπάθεια που έκανε με τους συναδέλφους του. Μάλιστα, όπως αναφέρει, επί μιάμιση ώρα του έκαναν ΚΑΡΠΑ, προκειμένου να τον επαναφέρουν.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Με τους συναδέλφους μου σήμερα ζήσαμε μια πρωτόγνωρη, δυσάρεστη εμπειρία… Μετά από μιάμιση ώρα ΚΑΡΠΑ δυστυχώς δεν καταφέραμε να επαναφέρουμε στη ζωή έναν 13 χρόνο αθλητή… Ένα παιδί που είχε όλη τη ζωή μπροστά του… Καταλαβαίνουμε ό,τι μπροστά στη αξία της ανθρώπινης ζωής όλα τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες… Ειδικά στον δύσκολο καιρό της πανδημίας, συνεχίζουμε όλες μας τις δραστηριότητες, δίνοντας έμφαση στον τακτικό και σχολαστικό προληπτικό έλεγχο!!!».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook