Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κλειστά τη Δευτέρα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στην Αττική
Κλειστοί θα είναι και όλοι οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί Σταθμοί της Αττικής και τηλεκπαίδευση στα σχολεία που θα μείνουν κλειστά, λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα»
Κλειστά θα παραμείνουν αύριο (06.02.2023) τα σχολεία σε ολόκληρη την Αττική, λόγω της ισχυρής κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα»που πλήττει τις τελευταίες ώρες τις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Ειδικότερα, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, κατόπιν έκτακτης σύσκεψης με τους Δημάρχους της Αττικής, κλειστά θα είναι αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ για αύριο, Δευτέρα (6/2) θα εφαρμοστεί τηλεκπαίδευση στα σχολεία που θα μείνουν κλειστά. Κατά τις ίδιες πληροφορίες αναμένεται σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας.
Πατούλης: «Πρώτη μας προτεραιότητα η ασφάλεια των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού»
«Με αφορμή τα έντονα καιρικά φαινόμενα που ξεκίνησαν να εκδηλώνονται σήμερα το πρωί στην Αττική και τις μετεωρολογικές προβλέψεις ότι τα φαινόμενα αυτά θα επιδεινωθούν το επόμενο 24ωρο, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, κατόπιν και σχετικής διαβούλευσης με τους Δημάρχους της Αττικής, κλειστά θα είναι αύριο Δευτέρα 6 Ιανουαρίου όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής.
Κλειστοί θα είναι και όλοι οι παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί της Αττικής, κατόπιν ομόφωνης απόφασης των Δημάρχων των οποίων είναι αρμοδιότητα τους.
Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη με στόχο την προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας (μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού) από ενδεχόμενους κινδύνους μετακίνησης, από και προς τις σχολικές μονάδες.
Παράλληλα ελήφθη υπόψιν, το γεγονός ότι μαθητές, εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και γονείς-κηδεμόνες ενδέχεται να μετακινούνται από και προς περιοχές του Νομού Αττικής που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα λόγω της χιονόπτωσης, της χιονόστρωσης αλλά και του παγετού, αλλά και το γεγονός ότι, σύμφωνα και με τις σχετικές οδηγίες της αρμόδιας Υπηρεσίας Πολιτικής.
Προστασίας, θα πρέπει να περιοριστούν οι μετακινήσεις των πολιτών για την αποφυγή ατυχημάτων και φαινομένων κυκλοφοριακής συμφόρησης.
Τέλος κρίθηκε αναγκαία η συγκεκριμένη απόφαση για την εξασφάλιση απαιτούμενου χρόνου για τον καθαρισμό των οδικών αρτηριών του Νομού, καθώς και των προαύλιων χώρων των σχολικών μονάδων.
Σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση, αφού αξιολογηθούν τα νεότερα μετεωρολογικά δεδομένα».
Ολες οι Ειδήσεις
- ΑΕΚ – ΟΦΗ 2-1: Ανατροπή κορυφής στην OPAP Arena με Γιόβιτς και τις αλλαγές του Νίκολιτς
- Ο τιμοκατάλογος των ναρκωτικών που πωλούσαν στα σχολεία , ο «Φρατέλο» , οι σοκαριστικοί διάλογοι του αρχηγού του κυκλώματος με τους ανήλικους και τα βασανιστήρια – Βίντεο
- ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-0: Νίκη των Θεσσαλονικέων στην Τούμπα με σκόρερ τους Κωνσταντέλια και Μύθου
- Ιωάννα Τούνη: «Από αυτή τη χρονιά, κρατάω αυτό» – Οι φωτογραφίες που ξεχώρισε
- Ελένη Βουλγαράκη: Η τρυφερή εξομολόγηση για τον Φώτη Ιωαννίδη – «Θα είμαι δίπλα του φέτος τα Χριστούγεννα» (βίντεο)
- Χειμερινό ηλιοστάσιο: Απόψε η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου – Ξεκινά και επίσημα ο χειμώνας – Δείτε βίντεο από τις τελετές στο Στόουνχεντζ
- Λευτέρης Πανταζής: Παραμένει στο νοσοκομείο – Είχα να κοιμηθώ 15 μέρες (βίντεο)
- ΑΕΛ Novibet – Ατρόμητος 0-0: Λευκή ισοπαλία στη Λάρισα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook