Πέθανε μετά από νοσηλεία 12 ημερών ο Λάζαρος Λασκαρίδης. Τριήμερο πένθος κήρυξε η δήμος Καλλιθέας στην πόλη για το θάνατο του .

Ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας Λάζαρος Λασκαρίδης άφησε την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Γεννηματάς μετά τον βαρύ τραυματισμό του από πτώση κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην δημοτική βιβλιοθήκη του δήμου.

Ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας και δημοσιογράφος, στις 27 Απριλίου τραυματίστηκε σοβαρά έπειτα από ατύχημα στη δημοτική βιβλιοθήκη του δήμου καθώς έπεσε από μπαλκόνι όταν υποχώρησαν τα κάγκελα και βρέθηκε στο κενό.

Έπειτα από την πτώση ο αντιδήμαρχος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση με θλάσεις στον εγκέφαλο και κατάγματα αυχενικής και θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης καθώς και κατάγματα πλευρών.

Υπεβλήθη σε χειρουργείο στο κεφάλι και έκτοτε νοσηλευόταν στη ΜΕΘ.

Η ανακοίνωση του δήμου για το τριήμερο πένθος – Ανεκτίμητο το έργο του
Για τον θάνατο του αντιδημάρχου κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στον δήμο Καλλιθέας. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «ο Δήμος Καλλιθέας εκφράζει την βαθιά του οδύνη για την απώλεια του Αντιδημάρχου Πολιτισμού Λάζαρου Λασκαρίδη.

«Ο Δήμος Καλλιθέας εκφράζει την βαθιά του οδύνη για την απώλεια του αντιδημάρχου Πολιτισμού Λάζαρου Λασκαρίδη», ανέφερε η ανακοίνωση του Δήμου.

«Ο Λάζαρος Λασκαρίδης προσέφερε πολύτιμο έργο στον τομέα του Πολιτισμού και άφησε το ανεξίτηλο αποτύπωμα του στην Καλλιθέα, όντας μία εξέχουσα προσωπικότητα της δημοσιογραφίας και του πνεύματος. Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΤΩΡΑ Καλλιθέα ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ” ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Καλλιθέας, και εκλεγόταν δημοτικός σύμβουλος από το 2014», τόνιζε ο Δήμος Καλλιθέας στην ανακοίνωσή του.

Ο Δήμος έκανε αναφορά και στο τεράστιο έργο που έκανε ο Λάζαρος Λασακρίδης ως αντιδήμαρχος και άφησε πίσω του ως παρακαταθήκη.

«Από το 2019 είχε συνεργαστεί με τη Διοίκηση του Δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου, και ήταν Αντιδήμαρχος Πολιτισμού. Μέσα από το έργο του αυτό, ο Λάζαρος Λασκαρίδης αφήνει πίσω του, μεγάλη παρακαταθήκη με νέους θεσμούς όπως το «Θέατρο της Δευτέρας στην Καλλιθέα» και τα «Χαροκόπεια» ενώ το όραμά του θα συνεχίσει να εμπνέει τον Δήμο της Καλλιθέας».

«Είμαι συντετριμμένος» δήλωσε ο δήμαρχος Καλλιθέας
Ο Δημάρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, έστειλε τα θερμά συλλυπητήρια για τον θάνατο του Λάζαρου Λασκαρίδη και μίλησε για την οδύνη του για τη απώλεια του αντιδημάρχου.

«Είμαι συντετριμμένος από την τραγική απώλεια του Λάζαρου Λασκαρίδη, ο οποίος έδωσε μεγάλη μάχη. Προσωπικά χάνω έναν πολύτιμο συνεργάτη αλλά και ένα στενό φίλο εδώ και 38 χρόνια από το σχολείο. Ο Δήμος μας χάνει ένα άξιο στέλεχος, έναν αγωνιστή, έναν οραματιστή αλλά και έναν άνθρωπο που έφερε ένα νέο αέρα στα πολιτιστικά δρώμενα της Καλλιθέας μας ως αντιδήμαρχος της Διοίκησής μας», ανέφερε ο Δήμαρχος Καλλιθέας.
«Προσπαθούμε όλοι να συνέλθουμε από το σοκ της ξαφνικής απώλειας. Θεωρώ προσωπικό χρέος να κρατήσω τη μνήμη του και το παράδειγμά του στις επόμενες γενιές. Δυστυχώς η απώλεια του είναι βαριά, είναι τεράστια», κατέληξε ο επικεφαλής του Δήμου Καλλιθέας.

Έρευνα και ΕΔΕ για τις συνθήκες του ατυχήματος
Ο Δήμος Καλλιθέας αναφορικά με τις συνθήκες του ατυχήματος, ενημερώνει ότι:

• Εχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση, η οποία είναι σε εξέλιξη.

• Παράλληλα διενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας.

Το μοιραίο ατύχημα
Ο Λάζαρος Λασκαρίδης ήταν την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023 στην βιβλιοθήκη της Καλλιθέας. Είχε μεταβεί εκεί για να συμμετάσχει σε μια εκδήλωση. Κάποια στιγμή βγήκε στο μπαλκόνι στο πίσω μέρος του κτηρίου. Στηρίχθηκε πάνω στα κάγκελα του μπαλκονιού. Τα κάγκελα όμως, υποχώρησαν με αποτέλεσμα να βρεθεί στο κενό.

Τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι (πολύ σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις), στον θώρακα, υπέστη κατάγματα και είχε χτυπήματα σε άλλα σημεία του σώματός του. Πάλεψε για 12 μέρες, αλλά τελικά έχασε την πιο μεγάλη μάχη της ζωής του σήμερα  8 Μαίου το πρωί.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook