Οι πρωτοφανείς φυσικές καταστροφές είναι φυσιολογικό να ωθήσουν πολλούς συμπολίτες μας στις αυτοδιοικητικές εκλογές να ψηφίσουν με θυμικό, αγανάκτηση και διάθεση ‘’χαλαρής τιμωρίας’’ Πέντε μάχες που πιθανόν να κριθούν στο νήμα.

Μέχρι τα μέσα του φετινού καλοκαιριού , όλοι θεωρούσαν πως η σαρωτική επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις περιφερειακές εκλογές του 2019 θα επαναληφθεί εύκολα και στις επερχόμενες εκλογές του Οκτωβρίου.

Οι πρωτοφανείς φυσικές καταστροφές είναι φυσιολογικό όμως να ωθήσουν πολλούς συμπολίτες μας στο να ψηφίσουν με θυμικό,αγανάκτηση και διάθεση ‘’χαλαρής τιμωρίας’’ στέλνοντας μήνυμα στην κυβέρνηση ακόμα και σε περιφέρειες που δεν επλήγησαν από καταστροφές. Στην αρνητική αυτή συγκυρία για την κυβέρνηση ,έρχονται να προστεθούν και οι υποψηφιότητες γαλάζιων «ανταρτών» που δείχνουν ικανοί να εκλεγούν εις βάρος του κομματικού υποψηφίου.

Βέβαια στις 2 …μητέρες των μαχών, Νίκος Χαρδαλιάς και Απόστολος Τζιτζικώστας φαίνεται ότι κερδίζουν ακόμα και από τον πρώτο γύρο όπου απαιτείται 43% .

Σε μεγάλο αγκάθι για την κυβέρνηση δείχνει να εξελίσσεται η μάχη της Πελοποννήσου και γι’αυτό, το κόμμα έχει πέσει κυριολοκετικά επάνω στον- όχι και τόσο ευρέως μέχρι πρότινος γνωστό- Δημήτρη Πτωχό. Η προεκλογική σύγκρουση με τον παλιό υπουργό της ΝΔ Πέτρο Τατούλη είναι σφοδρή, ο οποίος προσφωνεί τον γαλάζιο υποψήφιο «υπάλληλο του κύριου Σαμαρά» .Και τα δύο επιτελεία αναφέρονται σε δημοσκοπήσεις που τους βγάζουν νικητές ενώ στην Πειραιώς αγωνιούν ιδιαίτερα αφού είναι τοις πάσι γνωστό ότι η επιλογή Πτωχού ήταν αποτέλεσμα εσωτερικής ισορροπίας για «εσωκομματική ησυχία» με τον Μεσσήνιο πρώην πρωθυπουργό. Το άδειασμα του Παναγιώτη Νίκα την τελευταία στιγμή είναι πολύ πιθανό να επηρεάσει πολλούς ψηφοφόρους της γαλάζιας παράταξης ,ίσως και για αυτό στην περιφέρεια Πελοποννήσου καταγράφεται μεγάλο ποσοστό αναποφασίστων ψηφοφόρων.

Ο πλέον «άτυχος» από πλευράς timing είναι σίγουρα ο Κώστας Αγοραστός όπου πολλοί Θεσσαλοί του επιρρίπτουν- ίσως εν δικαίω ίσως εν αδίκω -τις ευθύνες της σαρωτικής καταστροφής που έφερε η κακοκαιρία Daniel.
Και στο Ιόνιο όμως η περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα δέχεται σφοδρές επιθέσεις από τον γαλάζιο αντάρτη Γιάννη Τρεπεκλή ,εκ Κερκυρας ορμώμενο κάτι σημαντικό αφού το νησί των Φαιάκων είναι το βαρόμετρο έχοντας τους περισσότερους ψήφους από τα Ιόνια νησιά.

Στην Στερεά Ελλάδα το τοπίο των «μονομάχων» θα είναι ανάλογο του 2019.Ο Φάνης Σπανός που κέρδισε με μικρή διαφορά τον Απόστολο Γκλέτσο το 2019, ευελπιστεί να συγκεντρώσει 43% την πρώτη Κυριακή (το 2019 είχε συγκεντρώσει 40% στον πρώτο γύρο),γνωρίζοντας οτι εάν πάνε σε δεύτερη Κυριακή η εκλογή θα κριθεί στο νήμα.
Ο Απόστολος Γκλέτσος έχοντας και την στήριξη του Συριζα ,θα «πάρει πόντους» από το ….Κασσελάκειο κλίμα ανασυγκρότησης και αισιοδοξίας των ημερών.

Στην Ανατολική Μακεδονία πιθανό είναι να επαναληφθεί θρίλερ σαν του 2019 ,όπου ο κομματικός νυν περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος κέρδισε τον Τάκη(Χριστόδουλο)Τοψίδη με 50,77%!!Αυτή τη φορά όμως , ο εκ ΝΔ προερχόμενος δυναμικός πρόεδρος του επιμελητηρίου Τάκης Τοψίδης θεωρεί ότι θα κερδίσει με διαφορά , εκμεταλεύμενος και την οργή του κόσμου για την μεγαλύτερη φυσική καταστροφή φέτος στην Ευρώπη ,που εξαφάνισε τον μοναδικό ακριτικό μας δρυμό.

Η μάχη στο βόρειο Αιγαίο θα είναι σκληρή ,αφού ο «αντάρτης» περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης δείχνει σίγουρος ότι θα κερδίσει ξανά, αν και ο πρώην υπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής θεωρεί την νίκη του δεδομένη. Ο στρατηγός έχει καταγράψει στο …πλάνο της μάχης πάντως ,πως ο Κώστας Μουτζούρης κέρδισε με πολύ μεγάλη διαφορά την γαλάζια Χριστιάννα Καλογήρου το 2019 αν και στον πρώτο γύρο ήταν δεύτερος με ποσοστό μόλις 24%.
Κυριακή κοντή γιορτή λοιπόν με μεγάλες πιθανότητες ο χάρτης να χάσει λίγο από το γαλάζιο το οποίο κυριάρχησε καθολικά τόσο στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 όσο και στις πρόσφατες εθνικές εκλογές.Οψόμεθα …..

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook