Δούρου: Οι τοπικές μονάδες Υγείας έχουν εγκαταλειφθεί από κυβέρνηση και Περιφέρεια Αττικής
Η Δύναμη Ζωής, καταγγέλλει την υποχρηματοδότηση των Τοπικών Μονάδων Υγείας στην περιφέρεια Αττικής.
Ειδικότερα η ερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο:
«Σήμερα, σε συνθήκες πανδημίας που η λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, θεωρείται κρίσιμης σημασίας για σειρά θεμάτων (τη διενέργεια τεστ, την ιχνηλασιμότητα των κρουσμάτων, τον εμβολιασμό, την αποφόρτιση των νοσοκομείων), οι Τοπικές Μονάδες Υγείας της Αττικής έχουν εγκαταλειφθεί από Κυβέρνηση και Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής!
Το θέμα φέρνει με ερώτησή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο η Δύναμη Ζωής.
Αφορμή στάθηκε η διαπίστωση της υποχρηματοδότησης της λειτουργίας 54 Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) της 1ης και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττικής 2014 – 2020, όπου είχε ενταχθεί η σχετική χρηματοδότηση με απόφαση της Διοίκησης της Δύναμης Ζωής.
Συγκεκριμένα ενώ τα συνολικά προβλεπόμενα ποσά επιχορήγησης τους ανέρχονται σε 22.033.556 ευρώ για τις ΤΟΜΥ της 1ης ΥΠΕ και σε 27.541.946 ευρώ για τις ΤΟΜΥ της 2ης ΥΠΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ.gov.gr» του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων (https://anaptyxi.gov.gr), οι σχετικές πληρωμές μέχρι σήμερα, ανέρχονται μόλις σε 4.338.510 € για τις ΤΟΜΥ της 1ης ΥΠΕ και 4.484.200 € για τις ΤΟΜΥ της 2ης ΥΠΕ!
Κατόπιν αυτού η Δύναμη Ζωής ζητά από τη Διοίκηση της Περιφέρειας να απαντήσει σε τρεις κρίσιμες ερωτήσεις :
• Ποιοί είναι οι λόγοι για την υποχρηματοδότηση από τα προγράμματα επιχορήγησης των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) 1ης και 2ης ΥΠΕ που αφορούν στην Αττική;
• Πόσες και ποιες Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) λειτουργούσαν και χρηματοδοτούσε η Περιφέρεια Αττικής κατά την έναρξη της θητείας της σημερινής Διοίκησης της Περιφέρειας και πόσες και ποιες λειτουργούν και χρηματοδοτούνται σήμερα μετά από 1,5 και πλέον χρόνο;
• Ποιά είναι τα πλήρη και αναλυτικά στοιχεία για τις μέχρι σήμερα δαπάνες, μία προς μία, που έχουν πληρωθεί στο πλαίσιο των προγραμμάτων αυτών;»
Ολες οι Ειδήσεις
- Κυψέλη: Συνελήφθη 26χρονος Αφγανός για τη δολοφονία της 38χρονης Βρετανίδας που βρέθηκε σε βαλίτσα
- Σύγκρουση ελικοπτέρων στη φωτιά στη Ψάθα: Δύο νεκροί, ένας Έλληνας και ένας Ρουμάνος – Σώοι οι χειριστές του δεύτερου ελικοπτέρου – Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής (βίντεο)
- Σύγκρουση ελικοπτέρων που επιχειρούσαν στη φωτιά της Ψάθας: Στο 251 μεταφέρονται οι δύο διασωθέντες από το ένα πλήρωμα, χωρίς τις αισθήσεις τους οι χειριστές από το δεύτερο – Βίντεο – ντοκουμέντο
- Ιωάννα Τούνη: Έτοιμη να γίνει ντοκιμαντέρ στο Netflix! Επική ανάρτηση στο TikTok
- Φωτιά σε Αττική και Βοιωτία: Πάνω από 100.000 τα καμένα στρέμματα από τη mega fire
- Eπίσκεψη Μητσοτάκη στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχείρησης και Διαχείρισης Κρίσεων της Πολιτικής Προστασίας
- Οι πρώτες δηλώσεις του Τάσου Χαλκιά μετά την καταστροφή του σπιτιού του στο Πόρτο Γερμενό: «Έχυσα αίμα για να το φτιάξω και τώρα καταστράφηκε»(βίντεο)
- Μάχη με τις φλόγες σε Πόρτο Γερμενό, Βίλια, Ψάθα, Μέγαρα και Κεφαλονιά, μπαράζ 112 για εκκενώσεις οικισμών, καίγονται σπίτια (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook