ΣΥΠΑ: «Εργασία και την Κυριακή εφαρμόζει ο Πατούλης»
Θα διενεργούνται θεωρητικές εξετάσεις υποψηφίων οδηγών και τις Κυριακές στην Περιφέρεια Αττικής.
Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής στρέφεται κατά του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη επειδή όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του «με πρόσχημα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών επιτρέπεται η εργασία τις Κυριακές «σε περιπτώσεις διενέργειας εξετάσεων για την απόκτηση πτυχίων και διπλωμάτων εν γένει».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του, του Συλλόγος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής:
«Με πρόσχημα ότι στόχος είναι η «καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών» βρήκε τη λύση… να εφαρμόσει τις διατάξεις «Χατζηδάκη», ότι επιτρέπεται η εργασία τις Κυριακές «σε περιπτώσεις διενέργειας εξετάσεων για την απόκτηση πτυχίων και διπλωμάτων εν γένει».
Σπέρνει δε φρούδες ελπίδες στους εμπλεκόμενους υποψήφιους οδηγούς και εκπαιδευτές οδήγησης, ότι έτσι θα αποσυμφορήσει την κατάσταση μετά την πολύμηνη αναστολή των εξετάσεων, λόγω της πανδημίας!!!
Υποκριτικό ενδιαφέρον…, αφού δεν προέκυψαν τώρα οι χιλιάδες αναμονές, κι αφού εδώ και δύο χρόνια ακολουθώντας την ίδια πορεία σε επίπεδο κυβερνητικής πολιτικής δεν έκαναν τίποτα ουσιαστικό και το σύστημα παραμένει διάτρητο.
Η λύση για να εξυπηρετούνται μόνιμα και αποτελεσματικά οι υποψήφιοι οδηγοί δεν είναι να γίνονται οι θεωρητικές εξετάσεις τους και τις Κυριακές, γιατί το πολύ – πολύ να εξυπηρετηθούν με τα σημερινά δεδομένα και τις συγκεκριμένες αίθουσες εξετάσεων 80-100 πολίτες επιπλέον!!!, μεταφέροντας τις Κυριακές μια εργασία που μπορεί και πρέπει να γίνεται τις καθημερινές. Πότε άραγε θα φτάσει η ώρα να εξυπηρετηθούν οι χιλιάδες υποψήφιοι οδηγοί που περιμένουν να δώσουν θεωρητικές εξετάσεις οδήγησης;
Λύση είναι να φτιαχτεί επιτέλους έστω και μία μόνιμη MEGA Aίθουσα Εξετάσεων με 200-300 θέσεις εξέτασης/ηλεκτρονικών υπολογιστών, που θα λειτουργεί σε σταθερή βάση, εξοπλισμένη με όλα τα τεχνολογικά συστήματα, που θα την καθιστούν «άτρωτη» σε παρεμβάσεις, ώστε οι θεωρητικές εξετάσεις να είναι αδιάβλητες.
Λύση είναι να έχει η κάθε Σχολή Εκπαίδευσης και ο κάθε υποψήφιος οδηγός ισότιμη μεταχείριση σε όλες τις φάσεις των εξετάσεων.
Λύση είναι να μπορεί να εξυπηρετείται σταθερά και άμεσα κάθε εκπαιδευτής οδήγησης, κάθε υποψήφιος οδηγός.
Για αυτά όμως κουβέντα κυβέρνηση και Περιφερειάρχης…. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι λύση στα προβλήματα και τα αδιέξοδα που οι πολιτικές τους επιλογές δημιουργούν, είναι το τσάκισμα εργασιακών δικαιωμάτων, η ισοπέδωση όλων, μισθωτών, αυτοαπασχολούμενων κλπ, είναι η διαιώνιση διάτρητων μεθόδων και εξυπηρετήσεων παντός τύπου.
Είναι όμως μακριά νυχτωμένοι…
Οι εργαζόμενοι απαιτούν λύσεις που και τους πολίτες θα εξυπηρετούν και τις εργασιακές σχέσεις όλων δεν θα τσακίζουν.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΣΑΚΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ»
Ολες οι Ειδήσεις
- CBS: Η κυβέρνηση Τραμπ κάνει έντονες προετοιμασίες για χερσαία επέμβαση στο Ιράν
- ΕΡΤ1: #Παρέα με τον Γιώργο Κουβαρά – «Αφιέρωμα στο δημοτικό τραγούδι» – Σάββατο 21.03.2026
- «HappyHours»,με τη Μάγδα Τσέγκου, Σάββατο στις 17:45 στο OPEN
- Με τον Πάνο Κιάμο σε ένα εκρηκτικό live, το J2US στήνει το απόλυτο Σαββατιάτικο πάρτυ! Guest κριτής – έκπληξη!
- «Η Ζωή Σου Όλη» : Η Χριστίνα Βίδου συναντά Απογόνους Αγωνιστών της Επανάστασης του 1821 Τρίτη 24 Μαρτίου στις 00.30, στον ΣΚΑΪ (Τρέϊλερ)
- Ο Φωκάς Ευαγγελινός creative director της ελληνικής συμμετοχής στη Eurovision 2026 – Μη χάσετε την αποκλειστική συνέντευξή του στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «EurovisionGR», την Κυριακή 22 Μαρτίου 2026, στις 17:00
- Αγγελική Ηλιάδη: Το νέο μήνυμα μετά την εξομολόγηση για την κακοποίηση της – “Υπάρχουν άνθρωποι που γνώριζαν”
- Απειλεί ο Αραγτσί: Το Λονδίνο «θέτει σε κίνδυνο ζωές Βρετανών»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook