Ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κούκας είπε ότι ο δήμος δεν είχε ενημερωθεί για τα έκτακτα μέτρα που επιβλήθηκαν λόγω κορωνοϊού.

Ο Κωνσταντίνος Κούκας απευθύνει έκκληση για αναπροσαρμογή των μέτρων λόγω κορωνοϊού στη Μύκονο και ανέλυσε τις προτάσεις του δήμου στην χτεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ μέσω τηλεδιάσκεψης.

Όπως είπε τα μέτρα ήδη πλήττουν τον τουρισμό στο νησί καθώς σημειώνονται πολλές ακυρώσεις.

Ο δήμαρχος Μυκόνου ανέφερε ότι ο δήμος και οι επιχειρηματίες προτείνουν μια σειρά μέτρων για την υγιεινομική ασφάλεια, που είναι τα εξής:

– Περαιτέρω προώθηση του εμβολιασμού σε κατοίκους κι εργαζόμενους στο Δήμο.

– Επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους

– Ανανέωση του green pass των επισκεπτών κάθε 72 ώρες

– Επιδότηση με 150 ευρώ όσων υπαλλήλων σε επιχειρήσεις του Δήμου προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους, με δαπάνη των επιχειρηματιών.

Ο κ. Κουκάς τόνισε ότι η Μύκονος και οι πολίτες της έκαναν ότι τους ζητήθηκε προκειμένου να γίνει με ασφάλεια το άνοιγμα του τουρισμού κι επισήμανε ότι δεν υπάρχει σήμερα κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο, ώστε να μπορεί η Αστυνομία να αποτρέπει τη διενέργεια κορωνοπάρτι σε ιδιωτικούς χώρους.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου αναφερόμενος στο θέμα είπε ότι χρειάζεται να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα γιατί φαίνεται ότι τιμωρούνται οι κάτοικοι και η τοπική κοινωνία παρά το γεγονός ότι έκαναν ό,τι απαιτείτο για τον εμβολιασμό και τον περιορισμό της διασποράς.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook