Σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή, το νομοσχέδιο με τις αλλαγές για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στα τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή τα δύο νομοσχέδια του υπουργείου Εσωτερικών που παρουσιάστηκαν στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο και που αφορούν στο νέο εκλογικό σύστημα των αυτοδιοικητικών εκλογών και στη σύσταση Μονάδων Εσωτερικού Ελέγχου σε όλους τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, όπως ανέφερε ο υπουργός, Μάκης Βορίδης σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100,3».

Ο κ. Βορίδης δήλωσε πως βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τα θεσμοθετημένα όργανα της αυτοδιοίκησης και των εκπροσώπων των δημοσίων υπαλλήλων για τα δύο νομοσχέδια.

Ερωτηθείς για την πενταετή θητεία που θεσπίζεται για τους αιρετούς και εάν αυτό επηρεάζει τις εθνικές εκλογές σημείωσε πως δεν συμπίπτουν και πρόσθεσε: «Είμαι της άποψης ότι πρέπει να υπάρχει καθαρό αυτοδιοικητικό πεδίο όταν κάνεις εκλογές και αυτό να μην ενέχει χαρακτηριστικά πολιτικής εκλογής, όπως έχουν οι ευρωεκλογές».
Για το δεύτερο νομοσχέδιο, ο κ. Βορίδης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «επιθυμούμε να χτίσουμε μια κουλτούρα ακεραιότητας μέσω μιας εσωτερικής διαδικασίας».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook