Μήλος: Χαμός μεταξύ του δημάρχου και του προέδρου του κέντρου υγείας για το που θα μείνει ο γιατρός
Αλληλομηνύθηκαν ο δήμαρχος Μήλου και ο πρόεδρος του Κέντρου Υγείας
Σε έντονη αντιδικία βρίσκονται εδώ και λίγες μέρες ο δήμαρχος της Μήλου και ο πρόεδρου του Κέντρου Υγείας με αφορμή τον ορθοπεδικό γιατρό που πρόσφατα απόκτησε το νησί.
Όπως γράφει το milosvoice.gr αιτία για την έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του δημάρχου Μήλου και του πρόεδρου του κέντρου υγείας είναι το που θα μείνει ο ορθοπεδικός γιατρός, καθώς λόγω της καλοκαιρινής σεζόν δεν υπάρχουν διαθέσιμα διαμερίσματα.
Γι αυτό ο πρόεδρος του κέντρου υγείας επιχείρησε να διαμορφώσει προσωρινά σε διαμέρισμα ένα μέρος του κτιρίου του Περιφερειακού Ιατρείου Αδάμαντα, ώστε να φιλοξενηθεί ο ορθοπεδικός που προσλήφθηκε για να καλύψει τις ανάγκες στο νησί .
Ο δήμαρχος του νησιού όμως αντέδρασε και οι δύο άντρες αλληλομηνύθηκαν και θα καταλήξουν στα δικαστήρια. Το τι ακριβώς συνέβη περιέγραψε στο milosvoice.gr ο πρόεδρος του κέντρου υγείας Μήλου, Κώστας Μακρής:
«Προ ολίγων ημερών, καταφέραμε ύστερα από μεγάλη προσπάθεια, να γίνει πρόσληψη δύο ειδικευμένων ιατρών με Σύμβαση εργασίας τριάντα έξι (36) μηνών.
Πρόκειται για μια Ιατρό Πνευμονολογίας, ειδικότητα άκρως σημαντική λόγω COVID-19 και έναν ιατρό Ορθοπεδικής, που δεν χρειάζεται να εξηγήσω πόσο απαραίτητος μας είναι.
Όπως είναι γνωστό, στο νησί τα τελευταία χρόνια, λόγω της αυξημένης τουριστικής ζήτησης, είναι δύσκολο να βρεθούν διαμερίσματα και δωμάτια που θα φιλοξενήσουν τους γιατρούς, οι οποίοι έρχονται να υπηρετήσουν τον Τομέα της Υγείας στο νησί.
Έπρεπε να βρεθεί άμεσα μια λύση, προκειμένου να εξασφαλιστεί χώρος που θα φιλοξενήσει προσωρινά τους γιατρούς, τουλάχιστον για το χρονικό διάστημα της θερινής περιόδου.
Ως Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κ.Υ. Μήλου, πήρα την πρωτοβουλία να διαμορφώσω με απλά μέσα ένα μικρό μέρος του Π.Ι. Αδάμαντα, σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας του ενός γιατρού. Ο υπόλοιπος χώρος του κτιρίου, θα συνέχιζε να χρησιμοποιείται ως Ιατρείο, χωρίς να υπάρχει απολύτως καμία δυσλειτουργία στην παροχή υγειονομικών υπηρεσιών.
Τονίζω, είναι λύση ανάγκης, προσωρινή μάλιστα, μέχρι να περάσει η δύσκολη θερινή περίοδος και να βρεθεί μια λύση.
Ωστόσο ο δήμαρχος του νησιού, Μανώλης Μικέλης, εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του στο ζήτημα, μη εγκρίνοντας την πρωτοβουλία που πήρα και προκειμένου να εμποδίσει τις διαδικασίες, μάλιστα, προέβη στην υποβολή μήνυσης για παραβίαση δημοτικής περιουσίας. Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις, με αποτέλεσμα οι εντάσεις να φθάσουν στα άκρα και να υποβληθούν αμφότερα μηνύσεις».
Ολες οι Ειδήσεις
- Το επικό βίντεο με την Ντάλια στα ΑΤΜ την εποχή των capital controls: «Το είχε πάθει και ο εκτυπωτής στο σπίτι, δεν έβγαιναν τα υπόλοιπα»
- Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε και πάλι «Αμαλία» και τραγούδησε το «Φιλί, φιλί» στο reunion του Παρά Πέντε – Βίντεο
- Φρίκη στην Θεσσαλονίκη: 13χρονη κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από έξι ανήλικους – Βιντεοσκοπούσαν τις πράξεις
- Συντριβή αεροσκάφους στην Τουρκία: Μία Ελληνίδα αεροσυνοδός ανάμεσα στους νεκρούς της αεροπορικής τραγωδίας
- Η διαφορετική συνέντευξη της Λατινοπούλου στον Τάσο Ξιαρχό – Ο χορός τους, και η ατάκα «ως γκέι βάζεις πολλούς άντρες κάτω»
- Πέθανε η Σύλβα Ακρίτα, μητέρα της Έλενας, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ
- Θρίλερ στην Τουρκία: Συνετρίβη αεροσκάφος που μετέφερε τον αρχηγό του γενικού επιτελείου της Λιβύης -Βίντεο
- Τζώνη Καλημέρης – Ελπίδα Ιακωβίδου στην πρώτη τους κοινή συνέντευξη: Η πρώτη γνωριμία και τα σχόλια για τη διαφορά ηλικίας (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook