Δράστης σε τρείς ληστείες τραπεζών με την απειλή χειροβομβίδας φέρεται να είναι ο εν ενεργεία συνταγματάρχης του Στρατού, ο οποίος συνελήφθη σήμερα.

Όπως είπε ο συλληφθείς συνταγματάρχης στους αστυνομικούς, τις τρεις ληστείες στις τράπεζες της Αργυρούπολης, του Φαλήρου και της Νέας Σμύρνης , τις έκανε επειδή χρωστούσε λεφτά σε τοκογλύφους λόγω του τζόγου.

Στην ληστεία της τράπεζας στην Αργυρούπολη, όπως και στα άλλα δύο υποκαταστήματα , ο δράστης κρατώντας την χειροβομβίδα, απείλησε τους υπαλλήλους ότι αν δεν του δώσουν τα χρήματα θα τραβήξει την περόνη και θα ανατινάξει τα πάντα.


Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, που επικαλείται η ΕΡΤ, ο ληστής της τράπεζας βρίσκεται εδώ και καιρό στα πρόθυρα της αποστρατείας καθώς από το καλοκαίρι βρισκόταν εν αναμονή του ΦΕΚ με το οποίο θα του κοινοποιούνταν επίσημα η απόφαση της ηγεσίας για την αποστράτευσή του από το Οικονομικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς φέρεται να έχει επιδείξει προβληματικές συμπεριφορές αλλά και να εμπλέκεται πιθανόν σε οικονομικές ατασθαλίες.

Μάλιστα, ο συνταγματάρχης εν ενεργεία περιέγραψε και τη μέθοδο που ακολουθούσε.

Όπως κατέθεσε στους αστυνομικούς πάρκαρε το αυτοκίνητο του λίγα τετράγωνα μακριά από το υποκατάστημα της τράπεζας ώστε να μπορεί να διαφύγει.

Ο 53χρονος στρατιωτικός φέρεται πως εκτός από  την τράπεζα στην Αργυρούπολη είχε ληστέψει ένα υποκατάστημα στη Νέα Σμύρνη και ένα στην Δάφνη.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η σύλληψη του έγινε μέσα στο αυτοκίνητό του.

Οι έρευνες πάντως της αστυνομίας συνεχίζονται, αφού ακόμα δεν έχει βρεθεί η χειροβομβίδα που χρησιμοποιούσε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook