Εκρηκτική είναι η κατάσταση στην Κίνα λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού

Φωτογραφίες και βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα social media, δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος από την έξαρση του κορωνοϊού και τους χιλιάδες νεκρούς κάθε μέρα στην Κίνα.

Νοσοκομεία, νεκροτομεία , κρεματόρια και γραφεία τελετών έχουν «φρακάρει» από πτώματα σύμφωνα με τη Daily Mail και οι πολίτες αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους καίγοντας τα πτώματα στους δρόμους.
Λόγω της πληθώρας των νεκρών και της αύξησης της ζήτησης για τις κηδείες τα κρεματόρια και τα γραφεία τελετών έχουν προχωρήσει σε αυξήσεις και κάνουν «χρυσέςδουλειές» , προσθέτοντας έναν ακόμη λόγο για να κάψουν μόνοι οι πολίτες τα πτώματα των συγγενών τους.

Οι συγγενείς των θυμάτων, όπως φαίνεται και σε εικόνες και βίντεο που κυκλοφορούν στα social media προχωρούν σε αυτοσχέδιες καύσεις των δικών τους ανθρώπων ακόμα και σε πάρκα και πλατείες.


Σε ένα από τα πλάνα, φαίνεται ένα ξύλινο φέρετρο στο πλάι ενός δρόμου να έχει τυλιχτεί στη φωτιά ενώ σε ένα άλλο βίντεο, κάτοικοι της Σαγκάης στέκονται μέσα σε ένα πάρκινγκ και κοιτούν να πραγματοποιείται μία αυτοσχέδια καύση νεκρού. Και στα δύο βίντεο οι σοροί είναι τυλιγμένοι με σεντόνια ενώ έχει σχεδιαστεί το περίγραμμά τους με μία κιμωλία.

Ένας Κινέζος χρήστης έγραψε στο Weibo ότι οι πολίτες «δεν είχαν την πολυτέλεια να ζουν υπό lockdown» και τώρα «δεν έχουν την πολυτέλεια να πεθάνουν» λόγω των αυξανόμενων εξόδων κηδείας, ανέφερε το Bloomberg.
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο μίλησε με έναν πάροχο υπηρεσιών κηδειών στο Πεκίνο, ο οποίος τους είπε ότι η αποτέφρωση μπορεί να κανονιστεί σε τρεις ημέρες με κόστος 68.000 γιουάν (8.000 £), ενώ μια υπηρεσία αυθημερόν θα κόστιζε 88.000 (11.000 £). Κανονικά, θα κόστιζε μερικές χιλιάδες. «Τα σώματα ξεχειλίζουν παντού», είπε ο υπάλληλος στο Bloomberg.

Σύμφωνα με ειδικούς η Κίνα τους επόμενους μήνες θα βρίσκεται αντιμέτωπη με ακόμα 2,1 εκατ. θανάτους. Και όλα αυτά την ώρα που ο ισχυρισμός της κυβέρνησης Σι είναι ότι έχουν καταγραφεί μόλις 5.000 θάνατοι από τότε που μπήκε τέλος στην πολιτική της «μηδενικής COVID».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook