Προφυλακίστηκαν μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή οι 2 Πακιστανοί μέλη τρομοκρατικού δικτύου στην Αθήνα που φέρεται να ετοίμαζε χτύπημα σε εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή.

Οι δύο τρομοκράτες 27 και 29 ετών ετοίμαζαν μαζική αιματηρή επίθεση σε εβραϊκή συναγωγή σε εστιατόριο στου Ψυρρή , στο κέντρο της Αθήνας, υπό την καθοδήγηση ενός άγνωστου άντρα, 30 ετών, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται στην Τεχεράνη, την πρωτεύουσα του Ιράν.

Oι κατηγορούμενοι προσήχθησαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Ο ένας Πακιστανός, ο 29χρονος Χαϊντερ εντοπίστηκε και συνελήφθη στην περιοχή της Ζακύνθου και ο δεύτερος , ο 27χρονος Σακί – Χουσείν, στην περιοχή της Σκάλας Λακωνίας.

Ο πρώτος φέρεται να είναι εκείνος που είχε αναλάβει την οργάνωση της επίθεσης και τη στρατολόγηση άλλων ατόμων, στην ομάδα που θα επιχειρούσε στην εβραϊκή συναγωγή και σε άλλους στόχους.


Σύμφωνα την ΕΥΠ και την Αστυνομία ο αρχικός στόχος των δύο τρομοκρατών ήταν χτύπημα στο εβραϊκό Μουσείο στην Πλατεία Συντάγματος. Όμως, αυτός ο στόχος δεν θεωρήθηκε εφικτός λόγω των μέτρων ασφαλείας που λαμβάνονταν στην ευρύτερη περιοχή και έτσι επελέγη εναλλακτικά η εβραϊκή «συναγωγή» στου Ψυρρή», αποκαλύπτουν τα «ΝΕΑ».

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο δικηγόρος τους, Ηρακλής Στάβαρης, δήλωσε πως ο δεύτερος κατηγορούμενος δέχτηκε να συμμετέχει στην επίθεση επειδή βρισκόταν υπό καθεστώς απειλής.

«Οι δύο κατηγορούμενοι δήλωσαν αθώοι. Ο ένας ( ο 27χρονος Σακί) δεν είχε καμία σχέση με το περιστατικό, ήταν απλά βοηθός. Ο δεύτερος, ο 29χρονος Χαϊντέρ, ισχυρίστηκε πως ό, τι έκανε στην υπόθεση αυτής το έκανε υπό καθεστώς απειλής για τη ζωή του και της οικογένειάς του στο Πακιστάν» από τον «εγκέφαλο» του δικτύου, δήλωσε ο δικηγόρος τους.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε ο δεύτερος κατηγορούμενος( ο Χαϊντέρ), γνώριζε τον καθοδηγητή της υπόθεσης επειδή κατάγονταν από το ίδιο χωριό. Ο φόβος πως θα έκανε πράξη τις απειλές του και θα έκανε κακό στην οικογένειά του πίσω στο Πακιστάν οδήγησαν τον δεύτερο κατηγορούμενο στο να απαντά στα μηνύματα και να δείχνει να συναινεί στο σχέδιο.

Οι δύο κατηγορούμενοι απολογήθηκαν για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, αδίκημα που είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Η εισαγγελία, πέραν των κατηγοριών που έχει απαγγείλει στους δυο Πακιστανούς, έχει ασκήσει και ποινική δίωξη κατ’ αγνώστου, για διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης (κακούργημα) και πρόκληση για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (πλημμέλημα)

Σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί και όπως προέκυψε από το περιεχόμενο των μηνυμάτων στα κινητά τους τηλέφωνα, ο «εγκέφαλος» της τρομοκρατικής επιχείρησης ήθελε πολλούς νεκρούς, τουλάχιστον 50, τους υποσχέθηκε ότι θα τους πλήρωνε 15.000 ευρώ για κάθε νεκρό , ενώ ζητούσε και «πειστήρια», δηλαδή να του στείλουν φωτογραφίες των θυμάτων και των τραυμάτων που θα έφεραν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook