Βασανιστικός ο θάνατος της 27χρονης Αναστάζια -Στον ανακριτή ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές ως βασικός ύποπτος.

Σήμερα αναμένεται να γίνει η νεκροψία νεκροτομή, ενώ η σορός της 27χρονης Αναστάζια, αν και σε προχωρημένη σήψη, φέρει σημάδια αλλά όχι εμφανή τραύματα. Ως επικρατέστερη αιτία θανάτου θεωρείται από τον ιατροδικαστή ο στραγγαλισμός και ο ασφυκτικός θάνατος, και οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή κάνουν λόγο για βασανιστικό θάνατο.

Το απόγευμα της Κυριακής δύο εθελόντριες από την ελληνική ομάδα διάσωσης που πήραν μέρος στις έρευνες βρήκαν τη σορό της άτυχης Αναστάζια στην περιοχή των Αλυκών, στην Κώ, ανάμεσα σε χόρτα.

Η σορός της Αναστάζια εντοπίστηκε γυμνή, ανάμεσα σε κλαδιά, με το μισό της σώμα σκεπασμένο με σακούλα και το άλλο μισό σκεπασμένο με αρμυρίκια και κλαδιά. Επίσης η σορός της 27χρονης ήταν τυίγμένη με σεντόνι και οι αστυνομικοί ελπίζουν οι σακούλες και το σεντόνια να δώσουν στοιχεία για το δράστη της δολοφονίας και πιθανόν για τον συνεργό του.

Σημειώνεται πως η κινητοποίηση ήταν μεγάλη και πολλά άτομα συμμετείχαν στις έρευνες. Τραγική φιγούρα η μητέρα της 27χρονης, η οποία έσκαβε με τα χέρια της το χώμα, ψάχνοντας ένα σημάδι που θα οδηγήσει στα ίχνη της κόρης της.

Συνεργοί μετέφεραν την σορό στο σημείο;
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο MEGA ο Θωμάς Καραθωμάς, επικεφαλής ερευνών της Πολιτικής Προστασίας, οι διασώστες είχαν ξαναπεράσει από το σημείο όπου βρέθηκε η σορός της 27χρονης, ωστόσο μετά από έλεγχο δεν είχαν εντοπίσει ούτε ένα σημάδι της Αναστάζια.

«Την Παρασκευή το μεσημέρι που ξεκίνησαν οι έρευνες το πρώτο σημείο που ελέγξαμε ήταν το σημείο εκεί κοντά που βρέθηκε το πτώμα. Σηκώσαμε το drone και υπήρχε ένδειξη για σκάψιμο στο σημείο εκείνο. Ελέγξαμε και είδαμε ότι ήταν σκάψιμο από ζώο», είπε.

«Λίγο πιο δεξιά ήταν η συστάδα των δέντρων που βρέθηκε η κοπέλα. Η βλάστηση ήταν χαμηλή, τα χόρτα δεν ήταν πάνω από 30 με 40 πόντους, αλλά τα δέντρα ήταν αρμυρίκια. Μας κίνησε την περιέργεια, πήγαμε κοντά και τα ελέγξαμε. Την επόμενη ημέρα πέρασε από το εκείνο το σημείο ο σκύλος που ήρθε από τη Σάμο. Σκανάραμε τουλάχιστον 3 με 4 φορές το σημείο».

Ο ίδιος εκτίμησε πως το πτώμα της 27χρονης μεταφέρθηκε στο σημείο λίγες ημέρες αργότερα, το βράδυ του Σαββάτου συγκεκριμένα, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπήρχε και συνεργός στη μεταφορά της σορού.

Βασικός ύποπτος ο 32χρονος
Οι Αρχές έχουν στρέψει την προσοχή τους στον 32χρονο, με τον οποίον η Αναστάζια είχε συναντηθεί για τελευταία φορά, καθώς στο σπίτι του βρέθηκε DNA της 27χρονης. Ακόμη, η σορός της βρέθηκε σε ακτίνα 1 χιλιομέτρου από το σπίτι του 32χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες εκτιμήσεις για τον θάνατο της 27χρονης κάνουν λόγο για στραγγαλισμό, καθώς δεν βρέθηκε αίμα, ενώ φαίνεται να υπήρξε και πάλη, γιατί στον λαιμό και στα χέρια του 32χρονου υπάρχουν αμυχές.

Σήμερα αναμένεται να μεταβεί ο ιατροδικαστής στην Κω για να συντάξει την ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο της 27χρονης.

Στον ανακριτή ο 32χρονος

Επίσης στον ανακριτή οδηγείται σήμερα και ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές ο οποίος όμως αρνείται ότι δολοφόνησε την Αναστάζια. Όπως έχει καταθέσει το βράδυ της Δευτέρας πήγε με την κοπέλα στο σπίτι του όπου συνευρέθηκαν ερωτικά αλλά μετά την άφησε σε σημείο που του υπέδειξε εκείνη ,χωρίς όμως κάτι τέτοιο να αποδεικνύεται από τις κάμερες ασφαλείας ή από μάρτυρες.

Την ίδια ώρα ανακρίνεται και ο συγκάτοικος του από το Πακιστάν , ο οποίος υποστήριξε ότι το βράδυ της Δευτέρας ήταν μόνος στο σπίτι και ο Μπακλαντεσιανός δεν πήγε ποτέ με την 27χρονη εκεί.

Κάτι τέτοιο όμως καταρρίπτεται από την κάμερα γειτονικού σπιτιού που δείχνει τον 32χρονο να μπαίνει στο σπίτι του στις 9 το βράδυ της Δευτέρας, που χάθηκαν τα ίχνη της Αναστάζια και να βγαίνει μόνος 2 ώρες αργότερα

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook