Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στην υπόθεση της εξιχνίασης της δολοφονίας της 27χρονης Αναστάζια στην Κω.

Ήδη ο σύντροφος της 27χρονης, ο οποίος δήλωσε την εξαφάνιση της στην Αστυνομία έχει κληθεί τρείς φορές σε κατάθεση στον της Κω. Στα δικαστήρια της Κώ μάλιστα πήγε χτές μαζί με την μητέρα της Αναστάζια.
Η ανάγκη των συνεχών καταθέσεων του προέκυψε μετά την εξέταση του κινητού της Αναστάζια , καθώς τα στοιχεία που έδωσε γύρω από την τελευταία τους τηλεφωνική επικοινωνία δεν ταυτίζονται με τα ευρήματα των εγκληματολογικών ερευνών.

Όπως προκύπτει από πληροφορίες η 27χρονη, η οποία πήγε στο σπίτι του 32χρονου στις 20.40 το βράδυ της προηγούμενης Δευτέρας, φέρεται να είχε επικοινωνήσει με τον σύντροφό της μία ώρα και είκοσι λεπτά μετά, ενημέρωνοντάς τον για το πού είναι. Το στοιχείο που δημιουργεί αίσθηση είναι η αποκάλυψη ότι η 27χρονη φέρεται να είπε στον Πολωνό σύντροφό της ότι δεν νιώθει άνετα καθώς θεωρούσε πως κινδυνεύει και μάλιστα η δολοφονημένη κοπέλα φέρεται ότι ζητούσε από τον 28χρονο Πολωνό φίλο της να πάει να την πάρει από το σπίτι του 32χρονου υπόπτου από το Μπαγκλαντές.

Πληροφορίες που ακόμη δεν έχουν διασταυρωθεί επισήμως αναφέρουν ότι παρά την αγωνιώδη έκκληση της 27χρονης, ο Πολωνός σύντροφός της δεν κινητοποιήθηκε αμέσως παρότι οι δύο τους είχαν επικοινωνία μέσω SMS που έστελνε η άτυχη Αναστάζια. Και ενώ το κινητό της άτυχης κοπέλας «μιλά», δεν είναι τυχαίο που η ανακρίτρια κάλεσε πρώτο για κατάθεση, τον Πολωνό σύντροφο της Αναστάζια. Άλλωστε, αν και ο 32χρονος Μπαγκλαντεσιανός είναι ο τελευταίος που την είδε ζωντανή, ο νεαρός σύντροφός της είναι το τελευταίο άτομο με το οποίο ήρθε σε επικοινωνία το μοιραίο βράδυ.

Τι είπε η εκπρόσωπος της Αστυνομίας για τις έρευνες
Μιλώντας στο MEGA η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντίνα Δημογλίδου τόνισε πως προς το παρόν δεν υπάρχει δράστης ανθρωποκτονίας, καθώς ο 32χρονος κατηγορείται για αρπαγή.
«Οι πληροφορίες που έχει η αστυνομία είναι ότι η κοπέλα βρισκόταν σε κατάσταση μέθης. Ένας τέτοιος άνθρωπος δεν έχει αντοχές να αντισταθεί σε κάτι που κάποιος του προτείνει, γι’ αυτό και ο εισαγγελέας πρότεινε αυτή τη δίωξη», εξήγησε.

Στη συνέχεια ανέφερε πως σε τέτοια εγκλήματα αρχικά οι υποψίες των Αρχών ξεκινούν από το περιβάλλον του θύματος, στη συγκεκριμένη περίπτωση ο σύντροφος της Αναστάζια και τα τελευταία άτομα που την είδαν ζωντανή, ενώ η κα Δημογλίδου εκτίμησε πως το κινητό τηλέφωνο της 27χρονης, καθώς και τα στοιχεία από το σπίτι του 32χρονου κατηγορούμενου θα ρίξουν φως στην υπόθεση.

Προβλήματα στη σχέση της Αναστάζια με τον σύντροφο της;
Η 27χρονη Αναστάζια και ο Πολωνός φέρονται να αντιμετώπιζαν αρκετά προβλήματα στην μεταξύ τους σχέση από την στιγμή που έφτασαν στην Κω, με συχνές αντιπαραθέσεις και καβγάδες.

Κάποια μηνύματα που εντοπίστηκαν προκάλεσαν απορίες για τις σχέσεις του ζευγαριού το τελευταίο διάστημα και για το κατά πόσο ο 32χρονος ήταν γνωστός τους και είχαν επαφές μαζί του και στο παρελθόν.

Επιπλέον, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο βασικός ύποπτος είναι ότι παραδέχεται ότι υπήρχε συνεύρεση με την θέληση της 27χρονης κι αναφέρει επίσης ο 32χρονος ότι η κοπέλα είχε πάει στο σπίτι του με σκοπό να αγοράσει χασίς.

Πάντως ο σύντροφος της Αναστάζια υποστηρίζει ότι τόσο αυτός όσο και η 27χρονη δεν γνώριζαν από πριν τον 32χρονο άνδρα από τον Μπαγκλαντές, που κατηγορείται για την αρπαγή της και αρνείται σθεναρά ότι τη σκότωσε.

Καλλιακμάνης: Σύντομα θα έχουμε εξελίξεις
Ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, μίλησε σε εκπομπή του ΑΝΤ1, “Καλημέρα Ελλάδα” για την νέα γυναικοκτονία που έχει συκλονίσει το Πανελλήνιο.
Η ανακρίτρια καλεί εκ νέου όλους σε νέες καταθέσεις, αυτό σημαίνει ότι γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν κενά που ίσως είχε η αρχική δικογραφία, είπε αρχικά σημειώνοντας ότι έχουν περάσει εννέα μέρες από την στυγερή δολοφονία της 27χρονης και ακόμα δεν έχει ομολογήσει κάποιος.
Όπως είπε ο κ. Καλλικμάνης, υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα όπως το σημείο που βρέθηκε το πτώμα, αν το πτώμα μεταφέρθηκε μετά και πως.

Τι έδειξε το ιατροδικαστικό πόρισμα
Στο ιατροδικαστικό πόρισμα αναφέρεται πως ο θάνατος της 27χρονη Αναστάζια ήταν μαρτυρικός και αιτία θανάτου ήταν η ασφυξία, χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί το μέσο με το οποίο προκλήθηκε, εάν δηλαδή ο δράστης στραγγάλισε με τα χέρια του την άτυχη κοπέλα ή χρησιμοποίησε κάποιο άλλο όργανο, όπως π.χ. κάποιο σχοινί.

Επίσης δεν κατέστη δυνατό να διαπιστωθεί αν η 27χρονη είχε βιαστεί, ενώ ο χρόνος θανάτου υπολογίζεται από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας μέχρι αργά το πρωί της επόμενη ημέρας χωρίς να είναι δυνατός ο πιο ακριβής προσδιορισμός.

Πλέον περισσότερα στοιχεία αναμένονται από τις εργαστηριακές εξετάσεις και τα δείγματα που ελήφθησαν από νύχια και άλλα σημεία της σορού, τις σακούλες και το σεντόνι που ήταν τυλιγμένο το πτώμα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook